Hopa: a crescut o floare la firida premarelui Mihăiţă?

marți, 20 februarie 2018, 02:49
3 MIN
 Hopa: a crescut o floare la firida premarelui Mihăiţă?

Tare interesant modul în care a decurs ieri şedinţa de conţil local, stimaţi telespectatori, cu premarele Mihăiţă la butoane, ca de obicei. Nu prea ca de obicei a fost însă altceva aicea.

Dacă până acuma nu a existat şedinţă în care premarele mai să se ia la trântă cu liberalii, din te miri ce, iaca mare minune, ieri: totul a decurs aşa de liniştit, iar Mihăiţă întreba mereu ce amendamente mai au conţilierii de la PNL, dacă mai doresc ceva în plus etc., încât ne-am întrebat la un moment dat dacă nu cumva premarele de Iaşi a depus deja adeziune la partidul duşmanilor liberali, aşa cum se tot zvoneşe că s-ar negocia pe undeva prin capitală, pe mâna unei madame senatoare de aici de pe la noi, tot din strunga de oi.

Iar dacă stăm strâmb şi gândim drept, vedem că asta e prima şedinţă de conţil de la excluderea din partid a premarelui Mihăiţă, şi probabil că acesta îşi dă seama că fără o majoritate în conţil se duc pe copcă toate intenţiile şi manevrele lui. Oricum, stăm de-acuma pe fază, că nouă aşa ni s-a părut: se coace o mare schimbare pe acolo, iar PSD parcă s-ar pregăti deja de opoziţie…

PS: Şi încă un aspect bun de remarcat şi reţinut, de la şedinţa de ieri. Cel mai bine pregătit în materie de buget, şi la care s-a văzut de la o poştă că a cetit cu creion şi notiţe ditamai cărţuloiul bugetului local pe 2018 din scoarţă-n scoarţă, deşi e gros de trei deş‘te, a fost nimenea altul decât un conţilier ce venea de regulă doar chitit pe interesele firmelor lui: nea Surzilă. Oare o fi luat-o omul de bună, aia că unii, după demiterea lui Habarnagiu,  îi spun la ‘şto „domn vice“?

Ce surprize se mai ţes prin cotloanele de la partidoiul ieşean

Aho aho, copii şi fraţi, staţi puţin şi nu mânaţi, căci la partidoiul ieşean încă nu s-a dat definitiv în bobi referitor la cine să fie candidatul la primărie care să-l poată bate pe Mihăiţă exmatriculatul la localele viitoare. Ştim că prin anumite unghere din partidoi se vorbeşte că liderii de la Bucale ar lua în calcul o candidatură feminină la Iaşi, încurajaţi de succesul madamei Firea de la Bucureşti, iar prima pe lista asta scurtă, şi din cauză că vorbim de un oraş vniversitar, ar fi madama cu Camelii.

Gurile rele zic însă că stă pe aproape, trăgând sfori şi curmeie pe la camera dipotaţilor, şi doftorul dipotat Libelulă (Jumătate om, jumătate altceva – cum i se mai spune). Iar pentru cine vrea şi mai multe detalii, să afle că în anumite tabere de la partidoiul ieşean se calculează băgarea la înaintare şi a altui posibil candidat: nea Dor Roşu, numărul doi de la Rajaful din Copou.

Iar dacă vă amintiţi că omul a fost două-trei zile şi secretar de stat (plecând de acolo nu din vina lui, ci odată cu demisia lui Grindeanu), apăi să ştiţi că tot în ideea asta a fost trimis la Bucale: să devină ceva mai cunoscut în lume, ca să poată fi făcut candidat. Planul cică, ar fi rămas în picioare. Aşa că vorbim de deja de o tripletă, nu de duet…

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii