Hotel all-inclusive şi bronz garantat pe viaţă!

marți, 09 iulie 2019, 07:00
3 MIN
 Hotel all-inclusive şi bronz garantat pe viaţă!

* Românii s-au învăţat cu turismul civilizat de prin alte părţi şi pretind condiţii la fel şi în patria lor; în paralel, s-au învăţat şi cu "all-inclusive", aşa că pretind şi aici sejururi plătite în avans, în care să poată consuma cât pot. Avem informaţii despre un hotel all-inclusive care nu e la mare ori munte, în zone de interes estival, ci la şes; stăm de vorbă cu managerul, care ne oferă mai multe detalii:

– Asigurăm totul, cazare, mâncare, udătură, plajă şi biletul de autobuz până aici.

– Dus-întors?

– Dus, că poate vor turiştii să rămână ori se întâmplă vreun eveniment nefericit…

– Staţiunea prezintă riscuri?

– Orice staţiune prezintă riscuri! Am fost la turci şi mi-am pierdut portofelul. Orice staţiune are bune şi rele, dar noi oferim şi ce n-au turcii, de exemplu.

– Ce anume? M-aţi făcut curios!

– Turcii n-au ceafă de purcel la grătar, sunt musulmani, la ei Ghiţă e spurcat! În plus, la ei în staţiuni n-au cirezi de vaci, ca la noi.

– Vaci pentru laptele şi carnea turiştilor, nu?

– O bucată din staţiune e păşune, sunt vacile sătenilor… Aici avem, la egală distanţă, şi mare şi munte, vă daţi seama ce poziţionare?

– Care-i distanţa egală?

– Două sute de kilometri! Şi sunt doar zece kilometri până la oraş, unde există chiar şi magazine cu de toate.

– Turiştii se pot scălda, se pot bronza la dumneavoastră?

– Mergem pe varianta "2 în 1", că dacă se scaldă careva în gârlă iese şi gata bronzat uniform, că sunt fabrici mai la deal, care deversează. Nu-i bronz ca la mare, care se duce într-o lună, ăsta ţine pe viaţă!

– Cum aşa? Ce fel de bronz?

– Nici nu-i pot spune, concret, bronz, cupru, că mai deversează şi aluminiu, uraniu ori elemente mai necunoscute din sistemul periodic. Acum doi ani, turiştii ieşeau din apă albaştri şi nu se ducea nici cu şmirghel; anul trecut a fost un fel de roşu, iar acum aş zice că e un bronz coclit, că turiştii ies verzi. Verzui şi fără păr.

– Clienţii dumneavoastră pot mânca şi bea orice, oricât, ca la all-inclusive?

– Normal! Nu reuşesc ei să mănânce şi să bea tot ce le oferim noi. Ştiţi, încă nu avem tras curent electric, deci frigiderele nu prea merg, aşa că mâncarea se mai alterează uneori; de-aia băgăm condimente mai multe, să nu simtă mirosul. Cu băutura e la fel, dar încă nu s-au obişnuit turiştii cu pufoaica locală şi de-aia leşină toţi!

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii