Hotelul de gheață de la Bâlea, în top 10 igluuri din întreaga lume

luni, 22 noiembrie 2021, 08:40
2 MIN
 Hotelul de gheață de la Bâlea, în top 10 igluuri din întreaga lume

Hotelul de gheață de la Bâlea Lac apare într-un clasament al celor mai frumoase igluuri din lume, conform revistei de turism The Travel.

Deși anul trecut nu a existat un hotel de gheață la Bâlea, locația a căpătat notorietate la nivel mondial și chiar dacă s-a făcut o pauză, după 16 ani, hotelul apare ca destinație ce nu trebuie ratată de iubitorii zăpezii.

”Igluurile frumos realizate, cu decorațiuni de sculptură de gheață uluitoare și diverse facilități de genul acesta completează o escapadă perfectă de iarnă. Igluurile sunt unele dintre locurile de cazare unice care atrag călătorii din întreaga lume, în ciuda temperaturii extreme. Cu caracteristici ieșite din comun și design arhitectural, împreună cu alte activități în aer liber și priveliști pitorești de noapte, un hotel făcut din gheață și înconjurat de munți de zăpadă este un loc misterios, dar ispititor”, prezintă autorii articolului aceste locații.

Hotelul de la Bâlea este pe locul 10 în acest top. ”Situat în Munții Făgăraș, Hotelul de Gheață este o structură de gheață construită anual de o armată de artiști care folosesc blocuri de gheață. Sursa blocurilor este Lacul Bâlea, cunoscut drept cel mai mare lac glaciar din Munții Făgăraș. Hotelul oferă facilități din gheață, de la paturi, scaune, candelabre până la restaurant, bar și chiar o biserică. Acest hotel este cunoscut a fi unul dintre cele mai populare igluuri de pe glob”, se arată în prezentare.

Alte locații prezentate în clasament se află în Franța, Norvegia, Islanda sau Suedia. Pe primul loc, însă, se află un iglu de gheață din Japonia. ”Dispunând de un tavan în formă de cupolă, inclusiv facilități precum Milk Café, Fruit Shop, Bar, capelă elegantă și un atelier, toate făcute din gheață”, scrie revista.

Mai mult, pe turnulsfatului

Comentarii