Iacătă ce frumoase diplome mai împarte Înalt Prea Sfinţitul! Şi, mai ales, cui

miercuri, 31 mai 2023, 01:50
2 MIN
 Iacătă ce frumoase diplome mai împarte Înalt Prea Sfinţitul! Şi, mai ales, cui

Un amic binevoitor din zona sutanelor negre ale Iaşului ne-a trimis spre lectură şi luare-aminte această frumoasă diplomă de vrednicie semnată de însuşi Înalt Prea Sfinţit, şi înmânată adrisantului menţionat acolo la ultima slujbă, cea de duminica trecută. 

Stând noi strâmb şi gândind drept, ba chiar la un moment dat stând şi invers – drept ca să gândim strâmb, căci poate se pune mintea mai bine la lucru -, tot n-am reuşit să dăm de vreun capăt la treaba asta încurcată, având în vedere că-l ştim aşa de bine pe adrisant, fostul dipotat Petrică Movilă, actual manager de oraş pus în funcţie pentru marele merit de a-i fi putut oferi lui Chirică pe tavă doi conţilieri locali cu care să facă majoritate.

Aşadar, oare pentru ce o fi o aşa importantă diplomă, Înalt-Prea-Sfinţite, că acolo nu mai scrie şi asta? O fi pentru că stimabilul şi drept-credinciosul Movilă ia ditamai leafa aproape cât a premarelui fără să facă mai nemica nimicuţa? Sau pentru că a devenit unealta politică şi păroasă a şantajistului de presă din târg? Ori, Doamne-fereşte, pe motiv că le are cu făcutul copiilor în afara căsniciei, pe care apoi nu-i mai recunoaşte decât cu instanţa pe cap? Întrebăm şi noi, ca să ştim în caz că, la rându-ne, ne întreabă alţii şi pe noi…

Amicul joacă pe capete

Apropo de dom’ Petrică şi de cum a ajuns el sub papucul şantajiştilor lui Ghihocel, haideţi să vă mai spunem una faină despre acest personagiu urât mirositor care-l păpuşează pe fostul dipotat ajuns manager de oraş, mişcare observată de amicul nostru Archibald Tănase mai în timp, aşa…

Mai concret, gazeta de şantaj controlată de famiglia ghihoceilor o coteşte de la o zi la alta înspre neguri interesante ale politichiei de Bahlui. De-un par egzamplu, în premieră vedem în ultima vreme atacuri la adresa premarelui, la pachet cu articole largi şi elogioase la adresa aurarilor lui Simion. Ceea ce nu poate fi decât de bine: cine merge în campanii cu sprijinul ghihoceilor sigur îşi rupe gâtul: lucru dovedit în timp, asta e clar. La mai mare!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii