Comunicat de presă

Iaşi – Peste 250 de persoane sunt aşteptate la Gala pentru Demnitate, eveniment unic în ţară. Are loc duminică, la Hotel Internaţional

marți, 05 decembrie 2023, 11:18
3 MIN
 Iaşi – Peste 250 de persoane sunt aşteptate la Gala pentru Demnitate, eveniment unic în ţară. Are loc duminică, la Hotel Internaţional

Duminică, 10 decembrie 2023, la Hotel Internaţional sunt aşteptate peste 250 de persoane care vor celebra, alături de organizatori, demnitatea persoanelor vulnerabile, la Gala pentru Demnitate.

Aflat la a doua ediţie, evenimentul este organizat de echipa ONG-ului ieşean Asociaţia Moral Compass, alături de principalii săi parteneri în organizare: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei – UAIC Iaşi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi.

Programul Galei include decernarea premiilor Ambasador pentru Demnitate pentru cinci categorii (profesor psihopedagog, logoped, terapeut, profesor de sprijin, consilier implicat în activităţi de integrare), fiind vizaţi specialişti din întreaga regiune a Moldovei. Totodată, programul mai cuprinde lansarea colecţiei de cărţi pentru copii din seria Bufnilă şi Lumea copiilor speciali – scrise de Alexandra Maftei şi Oana Dănilă şi publicate de Editura Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, momente artistice (recital de pian, violoncel şi flaut, spectacol de teatru) şi o licitaţie caritabilă. Fondurile strânse vor fi direcţionate către proiectele „1000 de ore de terapie pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi” şi „Bine Călător”, proiecte ce se vor desfăşura sub egida Moral Compass în anul ce urmează.

Gala pentru Demnitate este singurul eveniment din România care onorează eforturile şi rezultatele profesioniştilor care, prin tot ceea ce fac şi transmit, luptă pentru demnitatea persoanelor cu dizabilităţi. Accesul este gratuit, în baza unei înscrieri prealabile (detalii pe www.moralcompass.ro şi pe paginile de social media). Organizatorii anunţă, însă, că mai sunt puţine locuri disponibile, aşadar – cei care doresc să se înscrie sunt invitaţi să o facă cât mai repede.

Ediţia din acest an a Galei pentru Demnitate e o continuare firească a demersului început anul trecut, când am dat startul – tot pe 10 Decembrie – proiectului „1000 de ore de terapie”. Suntem bucurosi să primim un număr mare de înscrieri şi suport din partea comunităţii. Gala pentru Demnitate este un prilej de a sărbători mai ales munca celor care reuşesc să clădească, pentru cei mai vulnerabili dintre noi, stâlpi ai demnităţii acolo unde terenul e atât de fragil. Avem în continuare nevoie de suportul comunităţii, iar apelul pentru înscrierea la evenimentul programat pe 10 decembrie este încă deschis şi disponibil – pe site-ul Asociatiei şi pe paginile de social media. Şi nu în ultimul rând – Gala este organizată cu sprijinul comunităţii academice care organizează, pentru prima dată la Iaşi, pe 9 Decembrie – la UAIC – Conferinţa Naţională Interdisciplinară de Psihopedagogie Specială, o manifestare ştiinţifică ce fundamentează munca terapeuţilor pe care îi vom sărbători, a doua zi, în cadrul festiv al Galei”, a declarat Alexandra Maftei – presedinte al Asociatiei Moral Compass şi profesor la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul UAIC Iaşi.

Oricine doreşte să se implice în atingerea obiectivelor Galei – în calitate de sponsor, partener sau ambasador – poate contacta echipa Moral Compass via e-mail (moral.compass.ong@gmail.com) sau telefonic (0730589473 sau 0744400950).

Detalii despre asociaţie şi despre eveniment:

www.moralcompass.ro

www.facebook.com/Moral.Compass.ONG

Comentarii