Advertorial

Iașul devine o mare poveste de succes a României! (P)

miercuri, 26 aprilie 2023, 08:37
3 MIN
 Iașul devine o mare poveste de succes a României! (P)

Iașul are toate șansele de a deveni în următorii ani unul dintre județele cu cea mai mare creștere economică din întreaga țară. Este un obiectiv asupra căruia avem datoria să ne concentrăm și să valorificăm toate oportunitățile pe care le avem la dispoziție: de la viitoarea infrastructură rutieră, la noile parcuri industriale, poziția strategică în raport cu Republica Moldova, capitalul uman extraordinar.

 

Municipiul Iași este deja în topul marilor orașe din România din punct de vedere economic, însă responsabilitatea administrației liberale este aceea de a aplica toate instrumentele posibile care să iradieze prosperitatea dinspre zona metropolitană a Iașului spre întreg județul.

90% din economia județului Iași este concentrată în doar 15 localități. Există o evidentă discrepanță între municipiul Iași, a cărui dezvoltare este extraordinară, devenind un oraș prosper, occidental, și multe dintre localitățile din județ, care încă nu și-au găsit ritmul corect.

Miza noastră, a PNL, este aceea de a „exporta” modelele de succes din orașele și comunele administrate de primari liberali și spre acele zone care au rămas în urmă!

Desigur, principalul motiv de optimism îl reprezintă faptul că județul nostru va fi străbătut de două autostrăzi, A7 și A8, care ne vor lega de restul României și de Vestul Europei. Estimările pentru 2025, în cazul A7, sunt clar realizabile, șantierul avansând într-un ritm foarte alert, iar guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă este hotărât să mențină ritmul investițiilor! Demersurile pentru A8 sunt, de asemenea, înaintate și în curând acest vis vechi al moldovenilor va deveni realitate! Vom vedea utilajele în teren!

În al doilea rând, în Iași funcționează și urmează să fie construite tot mai multe parcuri industriale, care vor reprezenta un puternic punct de interes pentru investitori români și străini. O dovedește deja succesul parcurilor industriale de la Miroslava. Actuala conducere liberală a Consiliului Județean Iași a făcut o prioritate din realizarea de parcuri industriale și, mai mult decât atât, avem termene clare privind punerea în funcțiune sau de realizare a documentației necesare pentru parcurile de la Lețcani, Holboca, Pașcani și Deleni!

Prin intermediul PNRR, dar și al Programului Național de Investiții „Anghel Saligny“, localitățile din județul Iași beneficiază de investiții la un nivel fără precedent până acum. Consiliul Județean Iași își concentrează toate eforturile sale pentru ca sistemul de drumuri județene să fie reabilitat și dezvoltat, astfel încât toate localitățile să aibă șanse egale în atragerea de investitori.

Un alt argument pentru dezvoltarea județului Iași este reprezentat de proximitatea cu Republica Moldova, o țară candidată la aderarea în UE, care se află în dezvoltare și care va deveni tot mai primitoare pentru investitorii ieșeni. Firmele din Iași vor trebui să profite de această oportunitate, iar administrația liberală le va sprijini în acest sens!

Nu în ultimul rând, noul terminat al Aeroportului Internațional Iași, care va fi dat în folosință foarte curând, dar și restul obiectivelor de investiții de la aerogara ieșeană, vor asigura creșterea constantă a numărului de curse aeriene și a traficului de pasageri. Legarea Iașului de întreaga lume prin Aeroport înseamnă că pot fi realizate afaceri și schimburi comerciale importante. Viitoarea zonă cargo întregește acest tablou.

Fără modestie, mare parte din șansele județului Iași și investițiile în derulare sau prognozate pe care le amintim, se leagă de viziunea liberală a administrațiilor locale, județeană și de la nivelul Guvernului României. Suntem singura echipă politică determinată să dezvolte economic nu doar județul Iași, ci întreaga regiune. Am dovedit că avem capacitatea politică și administrativă pentru a reuși și pentru a transforma în realitate ceea ce am promis în 2020, atunci când am primit cele mai multe voturi din parte ieșenilor: că SE POATE!

Liviu BRĂTESCU

Senator PNL Iași

Comentarii