Iașul este astăzi locul în care îți dorești să trăiești (P)

luni, 17 octombrie 2022, 16:00
2 MIN
 Iașul este astăzi locul în care îți dorești să trăiești (P)

Ne aflăm după mai multe zile în care Iașul a fost gazda celor care au ales să își îmbrace sufletul în credință și să participe la pelerinajul Sf. Cuvioase Parascheva.  În fiecare an, pelerinii reușesc să transforme Iașul în capitala spiritualității, iar aceste zile de sărbătoare încă ne impresionează pe noi, ieșenii, stârnind totodată cele mai frumoase sentimente de bucurie.

Dragi ieșeni, Iașul este astăzi cea mai bună variantă de până acum și nu o spunem doar noi, o spun toți cei care ne vizitează.

2022 marchează Centenarul Încoronării Regelui Ferdinand și iată cum Iașul, capitala istorică și culturală a României, duce mai departe, în mod simbolic, dictonul regalității române, „Nihil Sine Deo”. Zilele sărbătorii „Sf. Cuvioase Parascheva” reînvie acest crez și ne motivează pe noi, reprezentanții administrației publice locale, să păstrăm viu patrimonial cultural ieșean.

Viziunea mea pentru Iași este ca acest județ să devină locul în care îți dorești să trăiești. La Consiliului Județean Iași, facem tot ce ne stă în putință să oferim servicii medicale de înaltă calitate în spitalele ieșene, să deschidem Iașul în fața marilor investitori pentru a dezvolta economia și pentru a crea locuri de muncă bine plătite, să implementăm proiecte de mediu și să facem Iașul Mai Verde, să investim toate resursele în educație și să îmbunătățim infrastructura școlară.

Am început mandatul de Președinte al Consiliului Județean Iași cu foarte multe restanțe în ceea ce privește investițiile pentru județul Iași și mi-am impus mie și întregii echipe liberale un ritm alert pentru că nu mai avem timp de pierdut.

Sunt doi ani de când alocăm toate resursele pe care le avem în vederea realizării marilor proiecte, precum cel al extinderii și modernizării Aeropotului Internațional Iași, realizarea de parcuri industriale, deblocarea proiectului de înființare a centurii ușoare a Municipiului Iași, susținerea realizării Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară și implementarea proiectelor pentru modernizarea școlilor și grădinițelor din județ.

O spun deschis: epoca schimbării a trecut. Prețuim ce este Iașul astăzi și depunem toate eforturile să continuăm marile proiecte de dezvoltare ale unei comunități remarcante, așa cum momentul prezent ne definește.

Costel Alexe,

Președintele Consiliului Județean Iași

 

Comentarii