Iaşul trimite cinci autobuze la Tulcea. Acolo 15 autobuze au fost carbonizate

joi, 18 ianuarie 2018, 02:50
1 MIN
 Iaşul trimite cinci autobuze la Tulcea. Acolo 15 autobuze au fost carbonizate

Iaşul se alătură oraşelor din ţară ce intenţionează să sprijine Primăria din Tulcea cu autobuze. Executivul municipalităţii va propune plenului Consiliului Local (CL) să aprobe darea în folosinţă gratuită a cinci autobuze.

 Recent, în Tulcea, a avut loc un incendiu devastator la garajul operatorului de transport local, iar nu mai puţin de 15 autobuze au fost carbonizate, alături de alte bunuri. „Am anunţat Primăria din Tulcea că în prima şedinţă a CL vom încerca transferarea unui număr de cinci unităţi. Vom trimite autobuze dintre cele pe care le-am retras de la stradă, dar care sunt încă utilizabile şi care sunt depozitate pe platforma de la CET“, a declarat ieri primarul Mihai Chirica.

Autobuzele vor fi trimise temporar la Tulcea până când autorităţile locale vor reuşi să achiziţioneze autobuze noi. Ieri, şi Bucureştiul a anunţat că va trimite în Tulcea cinci autobuze. Înainte de incendiu, Tulcea dispunea de un număr de 27 de vehicule, dar numai 12 au putut fi recuperate din calea flăcărilor. Primarul din localitate a solicitat sprijin din partea altor oraşe, în condiţiile în care activitatea operatorului de transport local este grav afectată. Pagubele în urma incendiului au fost de ordinul milioanelor de euro. De remarcat că doar cinci autobuze din parcul operatorului din Tulcea erau asigurate CASCO.

 

 

Comentarii