Idee de vacanță: Băile termale romane din Transilvania care se păstrează aproape în aceeași formă ca și în antichitate

luni, 14 august 2023, 09:59
1 MIN
 Idee de vacanță: Băile termale romane din Transilvania care se păstrează aproape în aceeași formă ca și în antichitate

Geoagiu-Băi este o destinație captivantă, unde proprietățile curative naturale ale apelor minerale se îmbină perfect cu elementele istorice. Fie că sunteți în căutarea tratamentelor terapeutice, că admirați istoria antică sau vă scufundați în peisajul care vă taie respirația, Geoagiu-Băi oferă o experiență de călătorie memorabilă.

Situat în regiunea pitorească a Transilvaniei, Geoagiu-Băi este renumit pentru ofertele sale balneoterapeutice și pentru locurile istorice fascinante. Geoagiu-Băi îi atrage pe călătorii în căutare de relaxare, wellness și o călătorie în timp.

Băile termale romane din Transilvania care se păstrează aproape în aceeași formă ca și în antichitate. Centrul termal este unic în lume 

Dincolo de apele sale vindecătoare, Geoagiu-Băi este încărcat de istorie, cu urme ale trecutului său străvechi vizibile și astăzi. În perioada romană, zona era cunoscută sub numele de “Thermae Germisara” sau “Germisara cum thermis”. Băile termale romane bine conservate, cunoscute sub numele de “Băile Romane”, sunt situate în apropierea complexului termal modern din Geoagiu. Aceste băi, care datează din epoca romană, oferă o perspectivă extraordinară asupra practicii antice de balneoterapie, deoarece au fost construite pe un promontoriu circular cu un diametru de 90-95 de metri.

După aproape două milenii, băile termale romane din stațiunea Geoagiu-Băi, se păstrează aproape în aceeași formă ca și în antichitate. Centrul termal antic din Stațiunea Geoagiu-Băi este unic în lume, spun specialiștii, prin modul de organizare și felul în care au fost organizate bazinele, precum și inventarul mobil.

Mai mult, pe tirnaveni.ro

Comentarii