Ieşean prins cu trei geci pe el în uşa magazinului Intersport, la Palas. Două din ele erau furate

marți, 27 iunie 2023, 01:50
2 MIN
 Ieşean prins cu trei geci pe el în uşa magazinului Intersport, la Palas. Două din ele erau furate

Un ieşean a încercat să iasă dintr-un magazin din Palas cu încă două geci în afara celei cu care intrase. Nu a reuşit să treacă însă de agentul de pază de la uşă.

Incidentul s-a petrecut la începutul lunii iunie 2021. Una dintre vânzătoarele Intersport a observat un comportament suspect la unul dintre clienţii aflaţi în magazin, Liviu Ceobanu. Tânărul o urmărea cu privirea în mod constant, iar vânzătoarea a tras concluzia că ar putea fi vorba de un hoţ. Când Ceobanu s-a îndreptat spre ieşire, vânzătoarea s-a luat după el şi l-a oprit, ajutată de agentul de pază. Într-adevăr, sub geaca cu care intrase în magazin, Ceobanu mai îmbrăcase două, în valoare totală de 1.260 lei. Marfa a fost recuperată, dar intervenţia poliţiei a avut ca urmare întocmirea unui dosar penal.

Ceobanu şi-a recunoscut fapta, iar magistraţii Judecătoriei au considerat că nu se impune aplicarea vreunei pedepse. Ei au pus în balanţă tupeul manifestat de hoţ cu faptul că între timp acesta îşi găsise un loc de muncă şi încerca să-şi schimbe viaţa. Judecătorii au renunţat la aplicarea pedesei, cu condiţia ca timp de doi ani comportamentul hoţului să fie ireproşabil. Nu de aceeaşi părere au fost şi magistraţii Curţii de Apel, care au analizat contestaţia înaintată de procurori. Anchetatorii au subliniat în apelul lor faptul că Ceobanu îşi câştigase timp de peste un an existenţa din furturi din magazine, de portofele sau biciclete, fiind şi consumator de droguri. Argumentul a fost acceptat de magistraţi, care l-au condamnat pe Ceobanu la un an de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. 

Comentarii