Ieşeanul care şi-a înjunghiat consoarta la terasă în Centru: iată sentinţa finală!

Momentele de groază petrecute în localul Corso, până la sosirea poliţiştilor, sunt surprinse în rechizitoriu.

luni, 02 martie 2020, 02:50
2 MIN
 Ieşeanul care şi-a înjunghiat consoarta la terasă în Centru: iată sentinţa finală!

Judecătorii l-au găsit vinovat de tentativă la omor calificat pe bărbatul din Iaşi care, acum un an, şi-a înjunghiat consoarta cu un cuţit la terasa Corso din oraş. Ghiorghe Sima (64 de ani) a fost condamnat de Curtea de Apel Iaşi la 9 ani şi 4 luni de închisoare cu executare. Sentinţa este definitivă.

Sima a avut o relaţie de aproximativ 7 ani cu victima sa. El era pensionar CFR şi locuia alături de concubină într-o garsonieră din Iaşi. Victima lucra ca bucătăreasă la Terasa Corso de pe strada Lăpuşneanu şi, cu două luni înainte de incident, Sima a vândut garsoniera pentru a ridica o casă în mediul rural, în judeţul Vaslui. Acest fapt a dus la apariţia unor certuri între concubini, se menţionează în motivare. În august 2018, femeia ar fi plecat de acasă cu o parte din bani, a susţinut Sima, care ar fi încercat să o determine pe femeie să se întoarcă acasă.

Pentru că a eşuat să o convingă, Sima a luat un cuţit cu lama de 19 centimetri şi, fiind în stare de ebrietate, a mers la Terasa Corso pentru a-şi înjunghia concubina. A ajuns acolo la o oră la care terasa era plină şi, când a ajuns în dreptul bucătăriei, i-a cerut victimei să iasă. „Inculpatul a lovit-o de mai multe ori cu cuţitul în zona pieptului, însă după prima lovitură persoana vătămată a ridicat din reflex braţul stâng şi s-a apărat, suferind însă în acest mod mai multe plăgi tăiate şi la nivelul antebraţului stâng“, se arată în motivare. Victima a început să ţipe, iar o parte dintre clienţi au plecat atunci de pe teresă. Sima a încercat să fugă, însă a fost ajuns de un martor, care l-a imobilizat până ce la faţa locului au ajuns poliţiştii.

Comentarii