Ieşeanul Răzvan Constantinescu, sancționat pentru denigrarea imaginii UMF

joi, 24 iunie 2021, 14:55
2 MIN
 Ieşeanul Răzvan Constantinescu, sancționat pentru denigrarea imaginii UMF

Răzvan Constantinescu, medic primar în Medicina interna și Gastroenterologie la Institutul de Gastronterologie și Hepatologie din Iași este primul medic sancționat pentru declarațiile făcute în timpul pandemiei, prin care susținea că nu există virusul SARS-Cov-2 si de sustinerea protestelor unor studenti, incalcand prevederile etice ale Universitatii. El a fost acuzat ca prin comportamentul si declaratiile sale a denigrat imaginea UMF Iasi.

Medicul a negat existența pandemiei de Coronavirus și descurajează vaccinarea anti-COVID.

CITESTE AICI "RECHIZITORIUL" MEDICULUI

Comisia de etica a Universității de Medicina din Iași a decis să-i dea un avertisment scris acuzand sustinerea protestului unor studenti care erau nemultumiti de decizia UMF de a conditiona prezenta la examene de detinerea unui certificat de vaccinare, test negativ sau trecere prin boala..

Decizia nu este definitiva și poate fi atacata în termen de 15 zile. Continuă și ancheta Colegiului Medicilor din Iași care l-a audiat în aceasta săptămână pe medicul Răzvan Constantinescu.

„Ceea ce se confundă în acest moment sunt cele două tipuri de reclamații care i se aduc: cea de la UMF este strict legată de modalitatea în care își exprimă părerile care au fost jignitoare față de instituția care îl găzduiește și îi asigură cadrul profesional în care dumnealui a acceptat să profeseze. Celelalte, de la Colegiul Medicilor, vizează afirmațiile neștiințifice și cu un potențial de a afecta realmente actul medical, a încrederii pacientului în medic și chiar cu potențial de a denigra știința medicală”, a declarat prof.dr. Cristina Gavrilovici, președintele Comisiei de Etică a UMF Iași, pentru „Ziarul de Iași”.

Mai mult detalii despre decizia Comisiei de Etică puteți citi mâine în Ziarul de Iași.

Comentarii