Ieşenii, invitaţi la o cină pe întuneric

vineri, 22 noiembrie 2019, 13:25
1 MIN
 Ieşenii, invitaţi la o cină pe întuneric

Asociaţia Nevăzătorilor invită ieşenii să participe la un experiment inedit, o cină pe întuneric. Evenimentul este desfăşurat în cadrul proiectului DA – IS Club (Club de Dezvoltare a Autonomiei şi facilitare a Integrării Sociale. Valoarea totală a proiectului finanţat de Primăria Iaşi este de 38.900 lei. „Dacă, în viaţa de zi cu zi ei, nevăzătorii sunt cei care au încredere în noi, în cei care văd, în acea seară, noi suntem cei care vom avea încredere în ei. Ne vor conduce la masă, ne vor servi ceea ce au gătit şi ne vor învăţa cum să ne descurcăm pe întuneric, câteva tips-uri din viaţa lor de zi cu zi“, a declarat Oana Miron, coordonator proiect DA-IS. 

Scopul evenimentului este de a creşte gradul de conştientizare cu privire la dificultăţile întâmpinate de către persoanele cu dizabilităţi în realizarea unor activităţi de rutină. „Dinner Invitation – Experience the Darkness“, aşa cum este denumirea oficială a manifestării, se va desfăşura la Grand Hotel Traian, de la ora 17.30, ieşenii putând să îşi exprime dorinţa de a participa prin trimiterea unui email la adresa proiecte.isanvr@gmail.com. În funcţie de locurile disponibile, va fi trimis în cursul zilei de astăzi un e-mail de confirmare tuturor persoanelor înscrise.

Evenimentul face parte din proiectul DA-IS Club, un proiect social finanţat de Primăria Municipiului Iaşi ce are ca scop creşterea gradului de integrare socială prin facilitarea accesului la activităţi adresate deopotrivă persoanelor cu şi fără dizabilităţi din Municipiul Iaşi. În cadrul proiectului, reprezentanţii Asociaţiei Nevăzătorilor au purtat discuţii cu Primăria Iaşi privind accesabilitatea persoanelor cu nevoi speciale din punct de vedere al traficului urban. „Am primit promisiuni că vor fi reamenajate rampele destinate persoanelor cu dizabilităţi, că se va realiza o aplicaţie pentru nevăzători pentru a se deplasa mai uşor, prin care să li se comunice culoarea la semafor, ce autobuz sau tramvai este în staţie“, a adăugat Oana Miron.

Comentarii