Ieşenii rămân în cursa pentru evitarea retrogradării

luni, 06 iulie 2020, 01:43
5 MIN
 Ieşenii rămân în cursa pentru evitarea retrogradării

 

Politehnica Iaşi – Sepsi Sfântu Gheorghe 3-1 (1-1), în etapa a VIII-a a play-out-ului Ligii I de fotbal. Echipa a spart seria eşecurilor pe teren propriu

 

 

 

Poli: Axinte – Cabral, Klimavicius, Frăsinescu, Şerban – Horşia (’79- De Iriondo), Mihalache, Passaglia, Grădinaru – Omoh (’59-Chacana), Luckassen (’88-Zaharia). Antrenor: Mircea Rednic

Sepsi: Niczuly – Dimitrov (’46-Diaz), Celea, Tincu, Ştefan – Vaşvari – Ştefănescu (’70 – C. Popescu), Achahbar, I. Fülöp (’70 – Deaconu), Carnat – Safranko (’75â Karanovic). Antrenor: Leo Grozavu.

Cartonaşe galbene: Passaglia (’30), Luckassen (’83), De Iriondo (‘90^1) – I. Fülöp (‘3), Dimitrov (’20), Celea (’65), Achahbar (’81), Carnat (’83).

Arbitri: Marcel Bîrsan; Ovidiu Artene, Mihai Marica.

 

1-0, min. 25: Luckassen îi “fură” mingea neglijentului Niczuly şi marchează;

1-1, min. 43: I. Fülöp, cu capul, de la circa 13 materi, lateral stânga, după o centrare de pe dreapta a lui Dimitrov;

2-1, min. 50: Tincu loveşte defectuos mingea şi înscrie în proprie poartă după o centrare a lui Luckassen;

3-1, min. 65: Grădinaru lobează peste apărarea oaspeţilor până la Chacana, argentinianul, liber, îi pasează lui Horşia, care, singur cu portarul, înscrie lejer.

 

Poli a obţinut ieri, în faţa lui Sepsi, primul succes pe teren propriu după restartul Ligii I de fotbal şi are în continuare şanse de menţinere în elită. Prima repriză a fost un adevărat chin pentru gazde. Moi, fără vlagă, deşi au avut o zi în plus de odihnă faţă de adversari, care au făcut şi câteva sute de kilometri bune săptămâna trecută, ieşenii au avut şansă fiindcă Niczuly se uita după avioanele care survolau Copoul în minutul 25 şi i-a permis lui Luckassen să înscrie. La pauză s-a intrat pe picior de egalitate deoarece dominarea aproape totală a oaspeţilor lipsită însă de ocazii clare, a fost concretizată în minutul 43, de I. Fülöp.

Gazdele au avut şansă şi în startul actului secund, când Tincu s-a bâlbâit inexplicabil şi a înscris în proprie poartă. Sepsi, ale cărei resurse fizice s-au redus, a lăsat garda jos şi a început să atace descoperit, lucru de care ieşenii au profitat. După ce Luckassen (’57) a ratat ţinta, iar Passaglia (’64) a centrat greşit din poziţie ideală, Horşia (’65) a punctat pentru 3-1. Scorul a fost conservat până la final deşi într-un singur minut, 78, atât Chacana cât şi Achahbar au avut şansa de a mişca tabela.

 

Fractură la vârful Politehnicii”

 

^ După meci, preşedintele executiv Ciprian Paraschiv a declarat pentru ProSport “Un coleg de club în care am crezut s-a disociat de echipă, spunând că «nu suntem pe un drum bun» şi că «nu se regăseşte în acest nou management». Eu ştiu cine fuge primul atunci când corabia ia apă…”. Cu două zile înainte de meci, managerul Politehnicii, Adrian Ambrosie, a transmis unor alţi colegi de club cuvintele amintite de preşedinte. ^ Rednic l-a lăsat în afara lotului pe Rusu, chiar cu preţul de a miza în poartă pe debutantul Axinte. Poli a avut pe bancă doar opt jucători, numai doi rutinaţi, deoarece A. Cristea a fost accidentat, iar Breeveld şi Platini au avut probleme medicale după ultimul antrenament dinaintea jocului. Iaşi a făcut doar trei schimbări, ultima aducându-l în teren pe crudul Zaharia. Rezerve neutilizate la gazde au fost alţi jucători foarte tineri: Târnovanu, Onea, Fomba, Longher şi Fr. Cristea. ^ Tehnicianul Politehnicii a tras un semnal de alarmă legat de salarizarea jucătorilor. Deşi Consiliul Local Iaşi a aprobat alocarea mai mutor sume către Poli, acestea nu au ajuns în conturile clubului din Copou decât într-o mică proporţie, 70 000 de euro în acest an, conform preşedintelui Paraschiv. “Jucătorii nu sunt plătiţi din februarie. Banii vor veni, acum ar trebui făcute mai multe. Am mare încredere în domnul Chirica” a spus tehnicianul. ^ Gazonul din Copou a arătat ieri tare rău ^ Oaspeţii au cerut un penalty în minutul 52, la un duel Ştefănescu – Axinte. ^ Autorul autogolului oaspeţilor, Răzvan Tincu, a jucat în trecut la Poli. ^ Cele două echipe se vor întâlni şi joi în Copou, în manşa a doua a semifinalelor Cupei României.

 

Declaraţiile tehnicienilor

 

Mircea Rednic: “Am suferit în prima repriză. În repriza a doua am schimbat sistemul, am jucat mult mai bine şi i-am surprins. S-a mai întors norocul şi pentru noi. Am avut şi un arbitraj corect. Îl felicit pe Axinte pentru debut, îmi reproşez că nu i-am dat şi alte şanse. Pe lângă faptul că am obţinut trei puncte, victoria de azi e importantă pentru că am obligat-o pe Sepsi, care a intrat în horă, să joace tare în meciurile următoare. Urmează un meci în Cupă, în care vom încerca o remontada moldovenească, chiar dacă vom trece Cupa pe planul doi, şi unul în campionat, cu Dinamo. Nu m-am gândit niciodată că o să ajung să joc împotriva lui Dinamo pentru retrogradare…”

Leo Grozavu: “Am jucat lamentabil, am făcut două cadouri imense. Adversarul n-a ajuns la poartă, nu a avut nicio fază şi am luat două goluri! E ruşinos pentru investiţiile care se fac la Sfântu Gheorghe. Am intrat serios în lupta pentru evitarea retrogradării. Nu contează la ce oră suntem programaţi, nu contează oboseala, trebuie să jucăm fotbal”.

Foto Adrian CUBA//Agerpres

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii