Ieşenii se pot da în judecată, oficial, şi prin intermediul unui simplu e-mail

luni, 23 martie 2020, 02:57
1 MIN
 Ieşenii se pot da în judecată, oficial, şi prin intermediul unui simplu e-mail

Nu sunt, cel puţin în acest moment, magistraţi care să judece de acasă, prin videoconferinţă.

Pentru a evita aglomeraţia de la sediu instanţelor, reprezentanţii Curţii de Apel Iaşi sfătuiesc populaţia să folosească portalul online. Astfel, la adresa www.ca-iasi.ro este pus la dispoziţie un formular electronic prin care părţile şi reprezentanţii acestora pot depune, în format electronic, acte procedurale sau cereri de acces la dosarul electronic aflat pe rolul oricărei instanţe din raza de activitate a Curţii de Apel Iaşi.

„De asemenea, formularul poate fi utilizat şi pentru depunerea, în format electronic, de cereri de chemare în judecată. Precizăm faptul că acest formular generează confirmare de primire a actelor depuse. Studierea dosarelor aflate pe rolul instanţelor din circumscripţia Curţii de Apel Iaşi se realizează prin accesarea dosarului electronic“, a transmis Diana Micu Cheptene, preşedinta Curţii de Apel Iaşi.

În contextul declarării stării de urgenţă, reprezentanţii instanţelor din Iaşi, la fel ca şi colegii lor din ţară, au restrâns drastic activitatea judiciară. Astfel, în prezent se judecă doar cauzele urgente, în cazul celorlalte fiind dispuse amânări de aproximativ două luni.

Comentarii