De Business

Punem punctul pe știi

IMM-urile din IT îşi pot trimite angajaţii la cursuri gratuite de tehnologie

miercuri, 16 septembrie 2020, 19:15
1 MIN
 IMM-urile din IT îşi pot trimite angajaţii la cursuri gratuite de tehnologie

Companiile mici şi mijlocii din judeţul Iaşi cu activitate în sectorul IT&C îşi pot trimite angajaţii să urmeze în perioada septembrie 2020 – iunie 2021 cursuri gratuite de tehnologie, cu scopul creşterii nivelului de cunoştinţe, competenţe şi aptitudini ale acestora. 

Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS) a lansat TechTalent Growth, un proiect cu finanţare europeană care facilitează angajaţilor posibilitatea de a se dezvolta profesional fără eforturi financiare. Pentru a fi eligibile, companiile trebuie să genereze o cifră de afaceri sub 50 milioane de euro pe an şi să nu aibă mai mult de 250 de angajaţi. Durata fiecărui curs este de 5 zile, respectiv 40 de ore, iar dimensiunea medie a unei grupe va fi de 10 persoane.

Companiile vor avea acces la cinci tipuri de cursuri: DevOps, Programare Java, Baze de Date, Web design (nivel avansat), şi un curs de formare Data Protection Officer, toate certificate de Autoritatea Natională pentru Calificări. „Pentru a păstra condiţiile de siguranţă impuse, atât derularea cursurilor, cât şi examinarea finală vor fi susţinute prin intermediul unei platforme de eLearning dedicate, ce permite interacţiunea dintre cursanţi şi formatori", se precizează într-un comunicat de presă ANIS. TechTalent Growth este cofinanţat din Fondul Social European, toate costurile implicate fiind asigurate prin Programul Operaţional Capital Uman. 

 

 

Comentarii