Imunitatea în masă împotriva COVID nu poate fi atinsă din cauza variantei Delta

joi, 12 august 2021, 17:13
1 MIN
 Imunitatea în masă împotriva COVID nu poate fi atinsă din cauza variantei Delta

Atingerea imunității în masă prin vaccinarea anti-Covid nu mai este posibilă din cauza variantei mult mai infecțioase Delta a coronavirusului, afirmă experți.

Cercetătorii oferă mai multe motive pentru care atingerea unui asemenea obiectiv – în care nivelul imunității în rândul populației este suficient de ridicat pentru a preveni răspândirea unui virus – nu mai este plauzibil.

Sir Andrew Pollard, directorul Oxford Vaccine Group, a declarat marți în fața parlamentului britanic că, întrucât vaccinurile anti-Covid nu opresc complet răspândirea coronavirusului, ideea atingerii imunității în masă a devenit „mitică”.

„Cred că ne aflăm într-o situație în care, din cauza acestei variante şdeltaţ, imunitatea în masă nu este o posibilitate deoarece ea poate infecta și indivizii vaccinați”, a afirmat Pollard, unul dintre cercetătorii implicați în dezvoltarea vaccinului AstraZeneca/Oxford.

„Iar asta înseamnă că oricine nu este vaccinat se va întâlni cu virusul la un moment dat. Asta s-ar putea întâmpla luna aceasta sau luna viitoare, ar putea avea loc anul viitor însă la un moment dat ei se vor întâlni cu virusul și nu avem nimic care să oprească transmiterea respectivă”, a adăugat acesta.

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

Comentarii