În plină luptă cu clanurile, Iordache & Bădălău (PSD) modifică legea în folosul celor care-o încalcă

miercuri, 02 septembrie 2020, 11:26
2 MIN
 În plină luptă cu clanurile, Iordache & Bădălău (PSD) modifică legea în folosul celor care-o încalcă

Doi consacrați luptători PSD împotriva statului de drept au inițiat o propunere legislativă care sare în ajutorul persoanelor reținute de Poliție. Inițiativa lor a fost deja desființată de Consiliul Legislativ și respinsă de Senat, dar votul decisiv este al Camerei Deputaților.

Numele celor doi PSD-iști este Florin Iordache, supranumit și „Altă întrebare”, unul dintre cei care s-au luptat din răsputeri în Parlament pentru ca Ordonanța 13 privind amnistia și grațierea să-și facă efectele.

Al doilea este Niculae Bădălău, acuzat de DNA că, în calitate de ministru al Economiei, ar fi făcut loby companiei italiene ”Beretta”, pentru obținerea unui contract cu statul român.

În calitatea lor de deputați, cei doi au depus o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române, pentru care au solicitat adoptarea în regim de urgență.

Prin modificarea art. 36, Iordache și Bădălău vor ca polițiștii să nu aibă dreptul să-i rețină la secție mai mult de 8 ore pe cei suspecți de săvârșirea unor anumite infracțiuni. 

„Polițistul are obligația de a permite persoanei să părăsească de îndată sediul poliției după finalizarea activităților conform alin. (4) sau a măsurilor legale care se impun ori după trecerea a cel mult 8 ore de la luarea măsurii prevăzute la alin. 1”, spune aliniatul nou introdus de pesediști.

Alin. (1) ne lămurește cine sunt beneficiarii modificării legislative dorite de Iordache- Bădălău: „Poliția Română poate interveni în forță, în condițiile legii, împotriva celor care pun în pericol viața, integritatea sau sănătatea persoanelor ori a organelor de ordine, precum și împotriva celor care amenință cu distrugerea unor clădiri sau bunuri de interes public ori privat.

Cu alte cuvinte, dacă propunerea va fi votată de Camera Deputaților, membrii clanurilor de interlopi care perturbă grav ordinea și siguranța publică nu vor putea fi reținuți în secțiile de poliție mai mult de 8 ore.

Continuarea, pe newsweek.ro

Comentarii