Încă două victorii la Roland Garros

miercuri, 26 mai 2021, 01:43
3 MIN
 Încă două victorii la Roland Garros

 

Numărul jucătoarelor române de pe tabloul de calificări ale openului francez care au debutat cu succes a ajuns la şase

După Gabriela Talabă, Alexandra Dulgheru, Jaqueline Cristian şi Monica Niculescu, iar au trecut în manşa a doua Gabriela Ruse şi Irina Bara, singura care a părăsit turneul din prima fiind Laura Paar. Merită menţionat că Monica a trecut de o jucătoare belgiană de 26 de ani, Ysaline Bonaventure, mai bine cotată ca ea, iar scorul de 6-2, 4-6, 6-2 arată că lupta a fost destul de strânsă.

Gabriela Ruse (174 WTA) a susţinut un meci ciudat cu franţuzoaica cu wild card, Aubane Droguet (731), câştigat în 97 de minute. Ciudat pentru că după ce a câştigat primul set cu 6-2, Gabi a căzut incredibil în setul secund, pierdut cu 0-6, dar s-a revanşat în decisiv, cu 6-0. Ruse a încheiat 30 de mingi direct câştigătoare, de două ori mai multe decât adversara sa (15), dar şi cu mai multe erori neforţate (46-33). Interesant este că Gabriela Ruse câştigase recent în faţa franţuzoaicei de 18 ani, cu 6-0, 6-7,6-3 la Saint-Gaudens. Irina Bara, probabil destinsă că a … scăpat de colega ei Mihaela Buzărnescu a început prea destinsă meciul cu britanica Jodie Burrrage (247 şi când a deschis ochii scorul era de 0-4. Irina s-a pus pe treabă, a câştigat cinci game-uri consecutive i-a lăsat şi englezoaicei unul, apoi a ajuns repejor la 7-5 cu o singură minge câştigată de adversară, în două jocuri. În setul secund (6-3), Irina nu s-a relaxat decât până a văzut 4-0 pe tabelă.

Aşadar, România mai are cinci jucătoare în turul al doilea al calificărilor care vor avea următoarele adversare: Alexandra Dulgheru-Ellen Perez (SUA, 239), Gabriela Talabă- Harriet Day (Marea Britanie,143), Jaqueline Cristian – Mayar Sherif (Egipt, 120), Monica Niculescu – Carole Monnet (Franţa, 381), Gabriela Ruse-Aleksandra Krunic (Serbia, 212). Irina Bara va evolua cu luxemburgheza Mandy Minella (207). Şi mai urmează un tur de calificare!

*Din păcate, Marius Copil (224 ATP) a pierdut din nou… copilăreşte. Partida sa cu chilianul Tomas Barrios (230) a început luni seară şi s-a întrerupt la 6-7, 6-3, 4-4. La reluare, Copil a început foarte bine cu break şi a servit pentru meci la 5-4, dar sud-americanul a făcut contra-break. Barrios a condus cu 6-5, Copil a egalat şi a trimis setul în tiebreak, unde chilianul s-a impus cu 7-5. De remarca faptul că Marius a fost învins de chilianul de 23 de ani anul trecut, chiar la Iaşi.În acest an nu a jucat niciun meci pe vreun tablou principal, în circuitul principal sau în challengere

*După ce a învins-o luni seara pe legendaraVenus Williams, Sorana Cîrstea (61 WTA) a avut o zi de pauză în turneul WTA250 de la Strasbourg, ştiind că astăzi o va întâlni în optimi pe chinezoaica Zhang Shuai (45). Dacă va trece de Zhang (a doua jucătoare din China după Wang Qiang), Sorana s-ar  fi putut întâlni în sferturi chiar cu canadianca de origine română, Bianca Andreescu (7 WTA),principala favorită a turneului. Bianca a trecut lejer (6-1, 6-4) de sportiva belgiană, Maryna Zanevska (259 WTA), dar s-a retras în cursul serii.  Ieri, în optimi s-au mai înregistrat rezultatele: Shelby Rogers (SUA) – Christina McHale (SUA) 7-5, 6-7,7-5; Jule Niemeier (Germania) – Diane Parry (Franţa) 6-4, 6-3; Arantxa Rus (Olanda) – Jessica Pegula (SUA/N.2) 6-4, 6-4; Harmony Tan (Franţa) – Alison Van Uytvanck (Belgia) 6-4, 6-4, Magda Linette (Polonia) – Alizé Cornet (Franţa) 7-6, 3-0 ab…

*Participările jucătorilor români în turneele challenger sunt aproape la fel de rare ca şi cele din circuitul ATP. Menţionăm, pentru a doua oară în acest an, prezenţa lui Filip Jianu (349 ATP), care, după două tururi de calificări, l-a învins în primul tur la Oeiros (Portugalia) pe germanul Johannes Haerteis (328), scor 6-3, 6-0. Jianu va juca în turul II cu taiwanezul Tseng Chun Hsin (274), care a dispus cu 6-4, 6-2 de spaniolul Roberto Ortega (304).

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii