Încă o oişte-n gard, pe autostrada liberă de căruţe

joi, 03 septembrie 2020, 01:50
2 MIN
 Încă o oişte-n gard, pe autostrada liberă de căruţe

Băbăeţ, da, de acord, “Sus Autostrada!”, “Vrem şi noi A8!”, fără discuţie. Dar să îi spună careva mai pe fază şi stimabilului domn Urtoi, candidatul de pe autostradă, că a cam dat bănuţul în fântână pe afişele astea. 

Şi să-i mai spună că, dacă vrea careva să-l voteze ca premare, să nu-i mai transmită aceluia să-l caute pe poziţia 15 pe buletinele de vot la premari, ci pe poziţia 12, că, vedem că nu ştie, dar acolo se află.

Şi, ca să nu mai aibă dubii, să-i transmitem şi cum a ajuns în eroare: poziţia 15 o are la lista de consilieri, dar la premari a ajuns pe poziţia 12 pentru că trei formaţiuni, mai de buzunar, nu au avut şi candidat la premărie. 

În fine, să închidem subiectul cu morala: păi nu vedeţi, vorba colegului de la Mişcarea A8, că liberalii ne transmit că nu mai avem nevoie de autostradă, că mergem toţi pe contrasens, ca menistrul Vela, şi gata cu aglomeraţia pe şosele. Şi iote-aşa ajungem şi la voba lui mamzel Cozet: ne descurcăm şi fără…

Măricel şi chelneriţa

Una observaţiune cu întârziere pe azi şi despre congresul recent al partidoiului, care, dramă mare. s-a lăsat fără nicio funcţie importantă pentru vreun ieşean. Să ne şi lăudăm olecuţă, amintindu-vă că noi am spus de atunci că nea Măricel are aplecare spre a paria pe calul mort.

Adicătelea, olteanul Stănescu tractoristul, care îi promisese lui Măricel că-l face vice naţional, s-a dat la fund chiar înaintea congresului, iar Măricel a rămas în drum. Cu atât mai mult cu cât Măricel era cunoscut în partidoi ca om ce ţine pulpana taman baronilor ce erau împotriva lui Ciolacu, Arsene Ciorăpel de la Neamţ şi Buzatu de la Vaslui. Cum aşadar să nu-i sufle locul promis lui Măricel fosta chelneriţă de la Botoşani? Cum?

PS: Una scurtă despre ce se mai aude dinspre politichia de la Bucale. Acolo unde, cică, după ce a fost împins de sforarii săi să dea înainte cu moţiunea, şi după ce s-a făcut de râs cu ea, Ciolacu este aşteptat acuma la cotitură, să-i fie luat gâtul politic după ce va scoate sub 25% la locale. Sau 20%?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii