Încă o săptămână irosită

miercuri, 09 iunie 2021, 01:44
2 MIN
 Încă o săptămână irosită

 

Cele 6,75 milioane lei care vor fi primite de Poli de la Consiliul Local Iaşi vor fi aruncaţi în vânt dacă lucrurile nu se mişcă rapid în direcţia cea bună

Clubul Politehnica Iaşi a răsuflat uşurat luni, când Consiliul Local Iaşi a aprobat alocarea sumei de 6 744 406 lei către clubul de fotbal. 4 744 406 lei vor fi viraţi în această lună, pentru acoperirea perioadei 1 ianuarie – 31 mai, 1,5 milioane lei vor fi plătiţi după 1 iulie, pentru turul sezonului 2021-2022 al Ligii a II-a de fotbal, iar 0,5 milioane lei se vor duce la Centrul de Copii şi Juniori. Injecţia de capital, care va salva un club aflat pe buza prăpastiei, cu datorii estimate de capii Politehnicii la 1,8 milioane euro, ar putea însemna bani aruncaţi în vânt dacă lucrurile nu se vor mişca rapid, în direcţia bună, în Copou.

Acum, clubul este descoperit pe toate palierele. La ora actuală, nu există nicio certitudine în privinţa persoanelor care vor lua locurile lui Adrian Ambrosie, Leonid Antohi, Ion Apostol, Ioan Melinte şi Mircea Ursu, care au anunţat că vor renunţa vineri să mai fie şi asociaţi şi membri în Consiliul Director. Teoretic, se doreşte ca viitorii asociaţi, practic oamenii care vor avea cuvântul decisiv în club, să nu mai fie şi membri ai CD. Din nefericire, pe plan local există foarte puţine soluţii care prezintă încredere, falimentul proiectului “Ieşeni pentru Poli” fiind doar vârful icebergului într-un peisaj local arid din punct de vedere valoric. Nici în ceea ce priveşte conducerea executivă nu s-a făcut vreun pas înainte. Asta deşi tot felul de personaje din fotbalul românesc, multe controversate, unele care au îngropat câteva cluburi, tentate de bugetul uriaş anunţat pentru Politehnica, apar pe listele propuse spre Palatul Roznovanu. Firesc, nici despre antrenor nu poate fi vorba în actualul context, cu toate că şi la acest capitol există oameni fără rezultate care dau din coate.

Din păcate, se pare că abia vineri vor apărea clarificări în ceea ce priveşte numele asociaţilor şi ale membrilor Consiliului Director, astfel că şi această săptămână va fi pierdută. La treabă s-ar putea trece abia de săptămâna viitoare, când se speră a fi numit un preşedinte executiv şi un antrenor. Destul de târziu, în condiţiile în care campionatul începe pe 31 iulie, iar Politehnica are acum sub contract doar cinci jucători. Dintre aceştia, doar unul singur, Răzvan Onea, de 23 de ani, poate fi trecut la capitolul “certitudini” după sezonul decent făcut în Liga I. Restul, Ianoş Brînză, Teodor Axinte, Francisc Cristea şi Alexandru Zaharia, sunt încă promisiuni, iar în eşalonul secund e nevoie de fotbalişti rutinaţi, care ştiu ce înseamnă meciurile în care se pune osul serios.

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii