Încă un concurs de director economic la o unitate a CJ Iași

miercuri, 19 februarie 2020, 02:56
2 MIN
 Încă un concurs de director economic la o unitate a CJ Iași

Prima încercare de încredinţare a contractului de mandat la Aeroport nu a avut câştigător şi selecţia va fi reluată. La Apavital, competiţia e în faza selecţiei de dosare.

Concursul pentru atribuirea mandatului de director economic la Aeroport va fi reluat. Lansată la sfârşitul anului trecut, competiţia a atras trei candidaturi, însă niciuna nu a primit acceptul Consiliului de Administraţie al regiei. În aceste condiţii, concursul va fi reluat la o dată ce urmează să fie anunţată.

Amintim că funcţia executivă a rămas vacantă încă de astă-vară, după ce fostului director economic i s-a reziliat contractul de mandat. Monica Nichituş a atacat în instanţă decizia luată de administraţia Aeroportului, cerând anularea ei. Acţiunea se află în preliminariile procedurale, la Tribunalul Iaşi.

Conform cutumei, dacă va exista un câştigător la concursul organizat pentru preluarea mandatului de director economic al Aeroportului, acesta va ocupa funcţia doar în perioada rămasă vacantă, adică aproximativ un an şi jumătate. Un contract de mandat, de administrator sau de director, durează patru ani, însă obiceiul este ca administraţia să îşi aleagă echipa de execuţie imediat după instalare.

Spre deosebire de concursul pentru un mandat de director economic de la cealaltă mare unitate unde Consiliul Judeţean Iaşi este acţionar majoritar, Apavital, unde candidaţii au de îndeplinit 16 cerinţe, la Aeroport sunt impuse doar 7. Printre acestea, vechimea în domeniul studiilor de 5 ani (la Apavital, 12), iar vechimea minimă în funcţii de conducere, 3 ani (la Apavital, 7).

Pe de altă parte, potrivit declaraţiilor de avere, veniturile funcţiei de la Apavital sunt de peste trei ori mai mari decât ale celei de la Aeroport (8.000 de lei net).

Pentru jobul de la societatea de furnizarea a apei, înscrierile s-au încheiat săptămâna trecută, însă un consilier judeţean PSD s-a plâns de condiţiile foarte stricte impuse, obţinând în plenul ultimei şedinţe a CJ promisiunea că situaţia „va fi analizată“.

Comentarii