Încă un miting de protest la Iași contra efectelor crizei energetice, astăzi. Organizarea „miroase” a AUR

sâmbătă, 29 octombrie 2022, 01:50
1 MIN
 Încă un miting de protest la Iași contra efectelor crizei energetice, astăzi. Organizarea „miroase” a AUR

După protestul de joi al sindicaliștilor, în fața Casei Pătrate, un alt miting a fost autorizat de Primăria Municipiul Iași pentru sâmbătă la amiază. Cererea depusă încă de pe 18 octombrie la Palatul Roznovanu solicita ca protestul să se desfășoare „în intervalul orar pe spațiul public din Piața Unirii – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – Piața Palatului Culturii”.

„Având în vedere că pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt este un alt eveniment aprobat în aceeași zi și interval orar, se aprobă solicitarea depusă şnumele obturat, n.r.ţ referitoare la organizarea unui protest în data de 29 octombrie 2022 în intervalul orar 14.00-18.00 pe spațiul public din Piața Unirii”, dispune primarul municipiului Iași.

Dispoziția semnată de Mihai Chirica și afișată pe pagina de internet a Primăriei Iași conține numele lui Corneliu Ciucanu, autorul cererii. Cercetător în special pentru perioada interbelică, la Centrul de Istorie și Civilizație Europeană al Academiei Române, el ne-a spus că protestul este organizat de mai multe asociații civice și că este îndreptat împotriva crizei energetice și a efectelor ei asupra facturilor la electricitate și combustibili.

Totodată, este vizată și inacțiunea guvernanților pe fondul acestei crize, a adăugat istoricul.

La alegerile parlamentare din 2016, Corneliu Ciucanu a candidat la Senat din partea Alianței Noastre România. Vara trecută, el i-a însoțit pe deputații ieșeni ai AUR, Mihail Albișteanu și Cristian Ivănuță (ambii profesori de istorie), în vizitele de lucru făcute în județ. 

Comentarii