Încă un pas spre A8. Din păcate, tot printre hârtii!

miercuri, 09 ianuarie 2019, 02:50
2 MIN
 Încă un pas spre A8. Din păcate, tot printre hârtii!

Documentaţia pentru completarea studiului de fezabilitate pe partea montană a autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş este gata. Urmează licitaţia de atribuire a contractului pentru actualizarea studiului de fezabilitate.

A fost finalizat caietul de sarcini pentru licitaţia ce vizează completarea studiului de fezabilitate a segmentului de autostradă dintre Târgu Mureş şi Târgu Neamţ. Cătălin Urtoi, lider al asociaţiei „Împreună pentru A8”, cel care a făcut ieri anunţul, a adăugat că lansarea procedurii de licitaţie este deja întârziată. „Conform programului stabilit între asociaţiile noastre şi CNAIR, acest lucru trebuia să se întâmple la finalul trimestrului 4 /2018! Să sperăm că de această dată se vor ţine de cuvânt”, a mai spus el.

La finele anului trecut, documentaţia încă se afla pentru avizare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, ultimul acord de obţinut înainte ca Ministerul Transporturilor – prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – să dea unda verde pentru afişare pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Aceasta nu exclude continuarea acţiunilor pentru realizarea proiectului A8, a precizat Cătălin Urtoi. Amintim că acest segment de autostradă a rămas „în curtea” Ministerului Transporturilor, în vreme ce porţiunea Ungheni – Iaşi – Târgu Neamţ a fost transferată Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză pentru a fi construită în parteneriat public privat.

Fostul consilier al ministrului demisionar al Transporturilor, ieşeanul Bogdan Balanişcu, anunţa, la rândul lui, în momentul plecării sale din minister, cu o lună în urmă, că documentaţia de achiziţie este finalizată pentru completarea SF şi că a fost formulată solicitarea de alocare bugetară de 30 de milioane de lei în acest sens. „O problemă pe care o anticipez este cea legată de exproprieri, «afacerişti» şi legislaţie, în ce priveşte terenul necesar rutei A8”, a adăugat el.

 

 

Comentarii