Începe refacerea drumului de la ieşirea din municipiu spre Breazu şi până la Gropniţa

marți, 19 noiembrie 2019, 02:51
2 MIN
 Începe refacerea drumului de la ieşirea din municipiu spre Breazu şi până la Gropniţa

Lotul 1 al Axei rutiere Iaşi-Suceava este atribuit în această dimineaţă aceleiaşi asocieri de companii care a câştigat şi contractul de modernizare a Lotului 2

Astăzi, va fi semnat contractul de atribuire a primului lot din Axa rutieră strategică Iaşi-Suceava. Lotul 2 a fost parafat săptămâna trecută, astfel că acum a venit rândul segmentului de la ieşirea din municipiul Iaşi până la Gropniţa, via Breazu-Horleşti-Movileni. Licitaţia a fost câştigată de asocierea Alpenside (Bucureşti), ofertant lider, Elektra Invest (Bucureşti), subcontractant, General Trust Argeş S.R.L., ofertant, şi Dormacons (Craiova), terţ, care şi-a adjudecat şi Lotul 2. Pentru modernizarea celor 29,6 km ai DJ 282 depusese ofertă şi asocierea SC Con Ted Company SRL (cu sediul în Lunca Cetăţuii), ofertant lider, Transmir (Vaslui), ofertant, Construcţii Gabap, ofertant. Acesta nu a contestat rezultatul licitaţiei, astfel că semnarea contractului se poate face astăzi. Alpenside şi-a adjudecat pachetul de lucrări pentru 60 de milioane de lei. Licitaţia începuse de la 66,2 milioane.
 
„Vrem să-l dăm cât mai repede, pentru că sunt lucrări care se pot efectua în sezonul rece – cum ar fi să scarificăm zona de la Rediu”, a explicat Maricel Popa, preşedintele CJ. El a precizat că stratul de asfalt de doar 4 cm, turnat cu 30-35 de ani în urmă peste unul de balast de 10 cm grosime, poate fi nivelat prin mărunţirea lui pe parcursul iernii (scarificare).
 
A mai rămas, aşadar, de încheiat contractul pentru Lotul 3, în lungime de 40,6 km, pentru care s-au pus la bătaie 96 de milioane de lei. Asocierea condusă de Alpenside a depus ofertă şi pentru acest segment de la Belceşti până la Lespezi. Mai sunt însă încă doi ofertanţi: asocierea Eky-Sam – Dimex 2000 şi Daroconstruct Iaşi – Rutador Chişinău.
 
Durata de realizare pentru fiecare Lot este de 24 de luni. Amintim că prima încercare de încredinţare prin licitaţie publică a modernizării celor 92,2 km „ieşeni” de drum judeţean ai Axei a eşuat, nicio ofertă nefiind depusă. Prin urmare, consilierii judeţeni au adoptat o creştere consistentă a sumei alocate, de la 177 de milioane la 260 de milioane de lei. La rândul său, CJ Suceava a majorat contribuţia la realizarea acestui obiectiv, în lungime de 75,7 km pe teritoriul judeţului vecin, de la 150 la 227 de milioane de lei.

Comentarii