Inedit: centru de excelenţă online la Liceul de Informatică. Se pot înscrie elevi din tot Iaşul

vineri, 30 octombrie 2020, 02:50
2 MIN
 Inedit: centru de excelenţă online la Liceul de Informatică. Se pot înscrie elevi din tot Iaşul

Elevii vor putea să afle de acasă răspuns la orice nelămurire sau curiozitate legată de disciplinele matematică, fizică sau informatică.

 

Două echipe de elevi susţinuţi de profesori de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi vor organiza un centru de excelenţă online la disciplinele STEM. Astfel, elevii claselor IX-X vor putea să afle răspuns la orice nelămurire sau curiozitate legată de disciplinele matematică, fizică sau informatică. Demersul este realizat de către echipele CyLiis şi CyLiis Peppers de la Liceul de Informatică, sub coordonarea profesorului de informatică Mirela Ţibu.

entrul de excelenţă pentru elevi este intitulat „pepp-to-pepp”, fiind adresat în principal elevilor claselor IX-X, urmând ca primele activităţi să se desfăşoare în luna noiembrie. Astfel, de luni până vinei, în intervalul orar 16 – 18, elevii vor putea afla răspuns la întrebările lor.  „Orice nelămurire sau curiozitate despre matematică, fizică şi informatică va fi aprofundată la aceste şedinţe şi astfel vrem să ajutăm şi să motivăm cât mai mulţi tineri să-şi descopere pasiunea pentru domeniile STEM”, au afirmat iniţiatorii proiectului.

Temele vor fi anunţate săptămânal, la fel şi ora desfăşurării şedinţelor, prima întâlnire urmând să aibă loc luni, 2 noiembrie. Activităţile vor fi susţinute de membrii şi voluntarii echipei CyLiis Peppers, tineri cu numeroase rezultate în ultimii ani la etape naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor avizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Întâlnirile se vor desfăşura online, pe platforma Microsoft Teams. La acest centru de excelenţă se pot înscrie şi elevi de la alte unităţi şcolare din judeţ.

Comentarii