Înfiorător: un tânăr de 15 ani şi-a violat fratele de 3 ani. Agresorul abia fusese eliberat!

miercuri, 27 iunie 2018, 01:50
4 MIN
 Înfiorător: un tânăr de 15 ani şi-a violat fratele de 3 ani. Agresorul abia fusese eliberat!

Marţi, în jurul amiezii, ambulanţa şi poliţia au fost solicitate prin Serviciul 112 în satul Podu Hagiului, o localitate frumoasă aflată la graniţa cu judeţul Vaslui, spre Albiţa. Apelantul a fost o femeie care a cerut ajutor medical după ce unul dintre cei şapte copii ai săi, în vârstă de trei ani ar fi fost violat de un frate mai mare, de 15 ani. 

Echipajul medical care a sosit la faţa locului a observat că minorul sângera şi a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale specializate. Între timp, fratele mai mare, a intrat în “mâinile” poliţiştilor care au deschis un dosar penal pentru viol. Faptul cutremurător a fost povestit jurnaliştilor „Ziarului de Iaşi“ chiar de către tatăl său, care şi-a pus mâinile în cap.

“Noi am adus un muncitor care să ne ajute la treburi, încă de dimineaţă. Am dărâmat un perete şi construim. Pe la 12 ne-am pus toţi la masă, iar cel mare şi unul dintre cei mici lipseau. Mama lor a mers să îi caute şi l-a observat pe cel mic, de trei ani, că avea sânge la spate, pe pantaloni. L-a întrebat ce a păţit şi a spus că unul dintre fraţi l-a dus în WC-ul din curte şi l-a violat. L-am luat pe cel vinovat la întrebări şi a recunoscut. Mi-am pus mâinile în cap cănd am auzit. Acesta, de 15 ani, a fost eliberat pe 14 iunie de la centru de detenţie de la Târgu Frumos. A stat un an de zile, pentru furt”, a povestit Gheorghe Partene, tatăl copiilor. Acesta a mai spus că are şapte copii, dintre care patru sunt ai lui. De asemenea, bărbatul a spus că fiul de 15 ani şi cel de 3 sunt fraţi vitregi. “Celui de 15 ani nu prea i-a plăcut să înveţe. Mai degrabă cei mici învaţă bine la şcoală. De unde şi până unde să îşi violeze fratele mai mic? Cel mic, a făcut trei ani în decembrie”, a mai spus Partene. La faţa locului, pentru cercetări au fost o echipă de criminalişti de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Iaşi şi cei de la Răducăneni. Aceştia din urmă l-au luat pe tânărul de 15 ani şi l-au transportat la Spitalul de Psihiatrie „Socola“ pentru a fi expertizat, apoi se va decide soarta lui.

Vecinii sunt terorizaţi

Cel mai probabil, tânărul se va întoarce la Centru de detenţie minori de la Târgu Frumos, unde a stat un an de zile, pentru furt. Tatăl său spune că, cel mai probabil copilul a învăţat acest comportament în perioada cât a stat în acest centru. “A stat acolo un an de zile, pentru o infracţiune de furt. L-am întrebat pe el de unde a învăţat aşa ceva şi de ce nu îi plac fetele, iar el nu mi-a spus nimic. Însă am fost în vizită la el, atunci cât a stat acolo, de mai multe ori. Mulţi învaţă să fumeze acolo, iar ţigările se dau pe o bucată de pâine. E jale ce e acolo”, a spus bărbatul.

Vecinii familiei, pe lângă faptul că au reclamat comportamentul dur al bărbatului faţă de familia sa, spun că tânărul s-a întors un alt fel de om de la Centrul de la Târgu Frumos. “Ştim că a fost internat acolo, pentru furt. Însă a venit acasă un alt om, este schimbat. Însă copii au învăţat să fure de la tatăl lor, care se comportă urăt şi cu ei. Îşi înjură copii şi îi trimite la furat. Mie mi-a furat până acum 65 de găini. L-am prins pe tatăl lor chiar la mine în curte”, a spus un vecin, în vărstă de 80 de ani. Vecinii familiei unde a avut loc violul s-au strâns în jurul jurnaliştilor „Ziarului de Iaşi“, supăraţi atât pe copii cei mari ai familiei Partene, cât şi pe tatăl şi mama lor. “Şi mie mi-au furat 30 de găini. L-am prins pe unul dintre băieţi la mine în curte, la miezul nopţii. Am strigat la tatăl lor, însă a stins lumina de la casă. Nu vorbeşte cu mine. Îşi învaţă copiii să fure, îi bate, şi nu îi lasă la şcoală. Trăieşte din alocaţiile copiilor, dar măcar dacă s-ar comporta frumos cu ei”, a mai spus o altă vecină. 

Comentarii