Interviuri organizate de Mitropolie pentru cei care vor să predea religia

sâmbătă, 22 februarie 2020, 02:56
1 MIN
 Interviuri organizate de Mitropolie pentru cei care vor să predea religia

Cei care doresc să predea religia în şcoli, inclusiv preoţii sau profesorii de religie, trebuie să obţină binecuvântarea de la Sectorul educaţional al Arhiepiscopiei Iaşilor. Este vorba atât de cei care nu au predat niciodată, cât şi despre cei care predau deja, fiind un proces care are loc anual.

În aceste condiţii, cei interesaţi vor putea susţine interviurile pe parcursul lunii martie, după un program stabilit de Sectorul educaţional, în vederea „înscrierii la diferite etape de mobilitate şi perfecţionare didactică în anul şcolar 2020-2021“.

Astfel, arhiereasca binecuvântare va fi acordată marţi, 17 martie, în Botoşani, la sediul protopopiatului, pe 18 martie în Piatra Neamţ, tot la sediul protopopiatului din reşedinţa de judeţ, în timp ce la Iaşi, joi, 19, martie 2020, în intervalul orar 09.00-15.00.

„Candidaţii laici, care solicită binecuvântare, vor susţine un examen psihologic compus dintr-o parte scrisă şi un interviu, în urma căruia se va elibera un aviz psihologic. Avizul psihologic se poate obţine şi până la data interviului, cu programare prealabilă, de la Cabinetul Psihologic Atest din Iaşi“, au precizat reprezentanţii episcopiei.

Există cinci categorii de persoane care solicită obţinerea unei astfel de binecuvântări: profesorii, profesorii de la seminarii sau licee teologice, absolvenţi al Facultăţii de Teologie Ortodoxă de la UAIC, absolvenţi din alte centre universitare sau preoţii.

Printre documentele pe care trebuie să le prezinte aceştia se numără şi recomandări primite de la preotul paroh din parohia de domiciliu şi de la preotul paroh al parohiei pe raza căreia se află şcoala unde a predat în ultimul an, dacă e cazul.

Comentarii