Într-o comună ieşeană nu se pot ţine cursuri online din cauza hoţilor

miercuri, 09 decembrie 2020, 02:50
3 MIN
 Într-o comună ieşeană nu se pot ţine cursuri online din cauza hoţilor

Din cauza unui furt de cabluri de telefonie nu se mai pot face ore online. Telekom susţine că în câteva zile va rezolva problema.  

Directorul Şcolii Gimnaziale "Gh.Ciobanu" din Andrieşeni se plânge de faptul că de aproape două săptămâni nu se pot face ore online sau se fac foarte greu din cauza unei defecţiuni la reţeaua de internet a Telekom. Mai exact, potrivit cadrului didactic, pe 27 noiembrie cineva a încercat să fure cablul reţelei de telefonie fixă şi de internet care ajunge în localitate. Directorul unităţii şcolare, prof. Dumitru Cucoranu, afirmă că a semnalat defecţiunea atât pe vineri, pe 27 noiembrie, dar şi la câteva zile, luni, pe 30 noiembrie. De atunci, atât elevii, cât şi cadrele din localitate aşteaptă ca furnizorul de internet să rezolve problema, o parte dintre elevi neavând cum să se conecteze la internet pentru că şi semnalul la telefonia mobilă este slab. După multe insistenţe la Telekom, i s-a promis cadrului didactic că abia pe 11 decembrie va fi rezolvată problema. Directorul se teme însă că nici atunci nu se vor lua măsuri, având în vedere că, după ce profesorul a ajuns inclusiv la Poliţie, a aflat că furnizorul de telefonie şi internet nici măcar nu a raportat incidentul, iar poliţia nu poate investiga furtul şi distrugerea de bunuri.

"Le-am explicat celor de la Telekom că în această perioadă se desfăşoară învăţământul online şi că avem nevoie de internet. Nu doar copiii sunt afectaţi, sunt şi cadrele didactice din localitate care nu se pot conecta. La noi în comună singurul distribuitor de internet sigur şi stabil este cel de la Telekom, chiar dacă plătim sume foarte mari. Este singura alternativă. Eu plătesc peste 160 de lei abonament lunar pentru cele trei servicii", se plânge Dumitru Cucoranu.

Cadrul didactic se plânge de faptul că termenul oferit pentru rezolvarea problemei este foarte mare, având în vedere necesitatea serviciului. "Deja, până astăzi (n.r. 8 decembrie), au trecut 11 zile şi nu s-a mişcat absolut nimic. Sunt vreo trei legături de cabluri tăiate pe câmp, făcute de cei care au încercat să le fure şi cred că au şi furat o parte din cablu. Nici măcar nu le-au ridicat de acolo. Nu a venit nimeni să vadă care este problema şi mă îndoiesc că se va rezolva pe 11 decembrie cum au promis. Din experienţe anterioare cei care trebuie să intervină se mişcă foarte greu", adaugă cadrul didactic, care povesteşte de un incident petrecut în urmă cu câţiva ani în care problemele au fost rezolvate de Telekom după aproape două luni.

Directorul unităţii şcolare afirmă că, pe lângă profesori şi elevi, de această defecţiune sunt afectaţi şi mai mulţi bătrâni, singura lor legătură cu rudele sau copiii fiind reţeaua de telefonie fixă. 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii