Ipoteză uluitoare în tragedia de pe Centura. Martor: „A sărit ceva de la maşină. A zburat ceva”

Ne-a declarat un şofer care mergea în spatele tânărului de 22 de ani ce şi-a pierdut viaţa la intrarea în localitatea Uricani.

vineri, 12 februarie 2021, 02:50
3 MIN
 Ipoteză uluitoare în tragedia de pe Centura. Martor: „A sărit ceva de la maşină. A zburat ceva”

Tânărul care şi-a pierdut viaţa în accidentul rutier ce a avut loc pe şoseaua de centură, la intrarea în Uricani, avea viteză mare. Acul vitezometrului s-a oprit la viteza de 125 km/h, iar bucăţi din autoturism au fost găsite chiar şi la o distanţă de 30 de metri de locul impactului. De altfel, acest accident grav este al doilea din această săptămână, unde în trei zile au murit trei oameni. De la începutul anului, şi-au pierdut viaţa pe drumurile din judeţ opt oameni. Şoferii au fost, în principal, vinovaţi de producerea accidentelor. Ce se întâmplă pe şoselele din Iaşi, la acest început de an?

Tudor Berbinschi, de 22 de ani, nu a avut nicio şansă de supravieţuire după impactul cu parapetul: acul vitezometrului s-a oprit la 125 km/h. De altfel, componente din maşina distrusă în urma impactului au fost găsite de către şoferi, chiar şi la o distanţă de 30 de metri de locul coliziunii. Surse din cadrul poliţiei ne-au precizat că băiatul circula cu viteză în general. El avea permis de aproximativ doi ani şi fusese sancţionat de câteva ori de către poliţişti, pentru viteză. În orice caz, tânărul a fost găsit pe şosea, el fiind proiectat prin parbriz, în urma coliziunii. La 112 a sunat o femeie, la ora 21.22, iar un alt şofer, care circulase în spatele lui şi a văzut accidentul, le-a povestit jurnaliştilor Ziarului de Iaşi că ceva se întâmplase cu maşina condusă de tânăr.

“Mergeam în spatele lui şi mi s-a părut că a zburat ceva de la maşina lui. Pur şi simplu, a sărit ceva de la maşină, apoi a virat brusc în dreapta şi s-a lovit de parapet. Posibil să fi fost o piesă de la autoturism”, ne-a spus bărbatul. Cert este că piese din autoturism au fost găsite chiar şi la o distanţă de 30 de metri de locul accidentului, în schimb, roţile din faţă nu au fost găsite. Băiatul fusese în oraş împreună cu nişte prieteni, el urmând să se întoarcă acasă la el, într-o garsonieră din zona Fundaţiei. De asemenea, autoturismul implicat în accident aparţinea bunicului din partea mamei.    

Opt morţi de la începutul anului

De la începutul anului, opt oameni au murit în accidente rutiere, pe drumurile din Iaşi. Primul accident grav a fost cel de la Scânteia, în urmă cu trei săptămâni, unde au murit doi oameni. Pincipalul vinovat în cazul acestui accident a fost şoferiţa unui autoturism Opel, care nu a oferit prioritate de drum principal, ea venind dinspre localitatea Şcheia.

Autoturismul pe care îl conducea a fost lovit în lateral de un camion greu, care l-a aruncat peste un şanţ, ca pe o jucărie. Doi pasageri, soţ şi soţie, care se aflau pe bancheta din spate au murit pe loc. Mama şoferiţei a fost rănită grav, singura care a supravieţuit fiind tânăra de la volan, care avea permisul de câteva luni de zile.

Al doilea accident mortal cu multe victime a avut loc luni seara, pe şoseaua de centură a Iaşului, spre Ciurbeşti. Pe întuneric şi mâzgă pe şosea, un tânăr de 35 de ani care şi-a cumpărat maşina în aceeaşi zi, un Ford Mondeo, a încercat să facă o depăşire pe linia continuă, fiind izbit în plin de o autoutilitară care circula din sensul opus. Şoferul şi un bărbat pasager în dreapta au murit pe loc în urma coliziunii frontale.

 

Comentarii