ÎPS Calinic, infectat cu Covid și transferat la Iași. Arhiepiscopia dezminte informația (UPDATE)

luni, 27 septembrie 2021, 12:04
2 MIN
 ÎPS Calinic, infectat cu Covid și transferat la Iași. Arhiepiscopia dezminte informația (UPDATE)

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, a fost diagnosticat cu Covid-19 și ar fi dezvoltat o formă gravă a bolii, ierarhul fiind transferat la Iași.

UPDATE: Conform surselor „Ziarul de Iași”, PS Calinic este într-adevăr confirmat pozitiv cu COVID-19, dar acesta nu este în stare gravă și nici internat într-o unitate medicală. La solicitarea noastră, reprezentanții Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților au precizat că vor reveni în această după-amiază cu o poziție oficială.

Precizările Arhiepiscopiei:

În urma apariției unor informații în spațiul public privind starea de sănătate a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, facem următoarele precizări:

– La acest moment, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic nu este spitalizat, ci urmează un tratament medical și proceduri specifice după ce a fost diagnosticat și tratat corespunzător în urma contactării virusului Covid-19; precizăm totodată că Înaltpreasfinția Sa nu a fost niciodată intubat sau într-o stare gravă.

– Înaltpreasfinția Sa mulțumește respectuos tuturor celor care l-au susținut cu rugăciunile: monahi si monahii, preoți, credincioși și credincioase, tineri și bătrâni, elevi și studenți, în această perioadă dificilă.

STIRE INITIALA: Informații privind starea de sănătate a ierarhului nu au fost până acum comunicate oficial de Ariepiscopia Sucevei și Rădăuților. Asta deși credincioșii din județul Suceava sunt interesați de starea de sănătate a înaltei fețe bisericești.

La începutul lunii septembrie, David Oprea, șeful Cancelariei arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, a fost diagnosticat cu Covid-19, fiind transferat la un spital din Iași, acolo unde a murit după câteva zile.

Ulterior, a primit rezultat pozitiv la testul pentru virusul Sars-Cov-2 și ierarhul locului. ÎPS Calinic a fost tratat inițial în reședința arhipiescopală de la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, fiind ulterior transferat la Iași, conform unor surse apropiate ierarhului.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a dezminţit această informaţie, spunând ca va reveni cu un comunicat în scurt timp.

Aflați amănunte de pe stirisuceava.net și antena3.ro.

Comentarii