IPS Teofan a participat la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului

luni, 26 noiembrie 2018, 02:50
1 MIN
 IPS Teofan a participat la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului

Înaltpreasfinţitul Teofan, mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, a fost unul dintre ierarhii care au participat în cursul zilei de ieri la slujba de târnosire a Catedralei Mântuirii Neamului, care a fost săvâşită de Preafericitul Daniel, fost mitropolit al Moldovei şi Bucovinei la rândul său, şi la care au luat parte înalţi ierarhi români şi din străinătate.

În mod concret, la festivităţi au luat parte şi Bartolomei I, Arhiepiscopul Constantinopolului – Noua Romă, care este şi patriarh ecumenic, dar şi Înaltpreasfinţitul Părinte Hrisostom, Mitropolit de Patra, din Grecia, alături de peste o sută de ierarhi români din ţară. Zeci de mii de oameni au luat parte la ceremonie, veniţi din toate părţile ţării.

Aceştia au aşteptat în afara bisericii timp de şase ore cât a durat slujba şi au rămas acolo până târziu în noapte, pentru a putea intra în catedrală şi a se închina la moaştele Sfântului Andrei.

Catedrala a fost sfinţită în această perioadă pentru a marca Centenarul Marii Uniri, însă construcţiile sunt departe de a fi finalizate – clădirea este gata în proporţie de 95%, fiind realizate în 2018 Sfânta Masă, vitraliile din Sfântul Altar, mozaicurile de pe impresionanta catapeteasmă şi cele şase clopote, cel mai mare, dedicat eroilor neamului român, având 25 de tone.

Pictura şi tot ansamblul administrativ şi ecumenic care urmează să înconjoare clădirea Patriarhiei urmează să fie realizate în anii care urmează.

Comentarii