Italia recidivează în ratări

sâmbătă, 26 martie 2022, 02:43
3 MIN
 Italia recidivează în ratări

 

Campioana Europei a fost eliminată de la Cupa Mondială 2022 de către Macedonia de Nord, care va întâlni Portugalia în meci decisiv. Ecuador şi Uruguay s-au calificat la turneul final

Naţionala Italiei, campioana europeană en titre, a fost eliminată din cursa de calificare la Cupa Mondială din 2022 de Macedonia de Nord, care a învins-o cu 1-0, joi seara, la Palermo, în semifinalele barajului turneul final din Qatar. Într-un meci în sens unic, în care nu a reuşit însă să înscrie, „Squadra Azzurra” a fost surprinsă în final '90^2), când Aleksandar Trajkovski l-a surprins pe Donnarumma cu un şut de la circa 25 de metri. Trajkovski a marcat pe un stadion pe care a evoluat patru sezoane la Palermo (2015-2019). Jucătorul Boban Nikolov (ex-Viitorul) a jucat titular în echipa pregătită de Blagoja Milevski, iar Ştefan Askovski (Sepsi) a intrat în min.. 59
Italia ratează a doua Cupă Mondială consecutivă, după ce în 2018 a fost eliminată de Suedia. Presa italiană a scris că postul selecţionerului Roberto Mancini este în pericol, după ce Italia va lipsi pentru a doua oară consecutiv de la Cupa Mondială. Deşi federaţia italiană vrea să-l păstreze pe cel care a dus Squadra Azzurra la titlul european vara trecută, totuşi presa vehiculează nume de posibili înlocuitori. În fruntea listei ar fi Fabio Cannavaro, câştigător al Balonului de Aur în 2006, care ar urma să conducă echipa împreună cu Marcelo Lippi, selecţionerul echipei care în acelaşi an a cucerit titlul mondial. Un alt nume vehiculat este cel al antrenorului de la Real Madrid, Carlo Ancelotti.

Macedonia de Nord, calificată în play-off în dauna României, va juca finala barajul pentru CM 2022 cu Portugalia, care a dispus de Turcia cu 3-1. La Porto, gazdele au condus cu 2-0, prin golurile reuşite de Otavio ('15), Diogo Jota ('42), însă oaspeţii au revenit prin Burak Yilmaz ('65). Turcii au fost aproape de egalare, dar acelaşi Burak Yilmaz a ratat un penalty ('85), iar rezerve Matheus Luiz Nunes a parafat victoria lusitanilor ('90^4). În finala unui baraj s-a calificat şi Ţara Galilor, la Cardiff, după 2-1 cu Austria, graţie dublei reuşite de Gareth Bale ('25, '51), în timp ce pentru oaspeţi a înscris Marcel Sabitzer ('64). Ţara Galilor îşi va afla adversara ulterior, având în vedere că duelul dintre Scoţia şi Ucraina a fost amânat.

La Solna, Suedia a învinsă după prelungiri echipa Cehiei printr-un gol marcat de Quaison ('110). Suedezii vor întâlni, marţi, Polonia în deplasare,pentru un loc la Cupa Mondială. În cealaltă semifinală ar fi trebuit să se întâlnească Rusia şi Polonia, dar FIFA a decis ca polonezii să acceadă fără joc în finală, Rusia fiind exclusă din competiţii.

* Reprezentativele Ecuadorului şi Uruguayului s-au calificat la Cupa Mondială. în urma rezultatelor din penultima etapă a grupei preliminare din America de Sud. Uruguay a învins Peru, scor 1-0, în timp ce Ecuador a pierdut, scor 1-3, cu Paraguay, dar totuşi a reuşit calificarea, deoarece nu mai poate pierde unul din primele patru locuri din grupă. La CM erau deja califcate Brazilia şi Argentina. Ieri, Brazilia a învins cu 4-0 Chile, pe teren propriu, prin golurile marcate de Neymar ('44 – penalty), Vinicius ('45^1), Coutinho ('71-penalty), Richarlison ('90^1). Pentru locul 5, care merge la baraj intercontinental , luptă marţi, în ultima etapă: Peru (21 p), Columbia (20) şi Chile (19). Peru joacă acasă cu Paraguay, Columbia, în deplasare cu Venezuela, iar Chile întâlneşte pe teren propriu, Uruguay.

 

 

 

Comentarii