Jandarmul prins beat la volan va avea cazierul curat. Își păstrează și locul de muncă

miercuri, 19 septembrie 2018, 01:58
2 MIN
 Jandarmul prins beat la volan va avea cazierul curat. Își păstrează și locul de muncă

Deşi fapta este gravă, plutonierul adjunct a primit o pedeapsă „cu amânare“. Asta înseamnă că rămâne cu cazierul curat şi nici nu îşi pierde locul de muncă.

Greşeala sa putea duce le pierderi de vieţi omeneşti, însă judecătorii militari l-au iertat. Un jandarm din Iaşi a recunoscut că s-a urcat beat la volan şi a primit o pedeapsă de un an şi 6 luni de închisoare. Judecătorii militari ieşeni au dispus însă amânarea pedepsei, ceea ce înseamnă că Traian Guşă ar primi efectiv condamnarea doar în cazul în care recidivează. Amânarea pedepsei, care a devenit o practică la Tribunalul Militar Iaşi, înseamnă şi că militarii găsiţi vinovaţi de diferite infracţiuni îşi pot păstra funcţiile publice.

Traian Guşă a comis fapta pe 20 ianuarie 2018, aproape de miezul nopţii, atunci când, fiind în timpul liber, s-a cinstit cu alcool şi a decis să se urce la volan şi să conducă prin Iaşi. El nu a acordat prioritate unui alt vehicul şi a comis un accident rutier în urma căruia s-a autoaccidentat. Poliţiştii care au ajuns la faţa locului au constatat astfel că jandarmul băuse înainte de a se urca la volan.

„Din raportul de expertiză medico-legală de recalculare a alcoolemiei întocmit de IML Iaşi a rezultat faptul că inculpatul a avut la data  de 20.01.2018 ora 23.23 o alcoolemie de 1,45g%“, se arată în motivarea instanţei militare. Traian Guşă are 47 de ani şi lucrează de 26 de ani ca jandarm.

Comentarii