Jerome Boateng a respins în faţa judecătorilor acuzaţiile de violenţă conjugală

joi, 09 septembrie 2021, 20:42
2 MIN
 Jerome Boateng a respins în faţa judecătorilor acuzaţiile de violenţă conjugală

Jerome Boateng, fotbalistul german al lui Olympique Lyon, a respins joi, în faţa judecătorilor unui tribunal din Munchen, acuzaţiile de violenţă conjugală care i-au fost aduse de fosta sa prietenă, mama celor doi copii ai săi, faptele datând din 2018, transmite DPA. Boateng a declarat că nu a lovit-o pe aceasta în timpul vacanţei petrecută atunci în Caraibe.

Boateng (33 de ani) a fost acuzat de vătămare corporală gravă dar şi de agresiune verbală şi abuz. Procurorii au susţinut că acesta a bătut-o pe femeie şi a lovit-o după ce a izbit-o de pământ cu anumite obiecte contondente. În replică, Boateng a afirmat că femeia a devenit agresivă după un joc de cărţi şi că aceasta a căzut după ce el a împins-o deoarece se manifesta violent.

Potrivit fotbalistului, tensiunile ar fi apărut în contextul în care cei doi au discutat despre viitorul lor, Boateng fiind atunci aproape de o plecare de la Bayern Munchen la PSG. Pedeapsa maximă pentru astfel de fapte este cinci ani de închisoare. Verdictul ar putea fi pronunţat vineri.

Una din mizele indirecte ale procesului ar putea fi custodia celor două fete gemene ale lor, care face obiectul unei proceduri separate. Campion mondial cu Germania în 2014, fotbalistul are milioane de abonaţi pe reţelele de socializare, numele său fiind un brand cu care îşi promovează propriile linii vestimentare.

Acest fiu al unei germane şi al unui ghanez este şi o figură a diversităţii în Germania, fiind invitat de cancelara Angela Merkel după ce a fost atacat pentru culoarea pielii de un lider al extremei drepte în 2016. Câteva luni mai târziu, conducătorul lui Bayern, Karl-Heinz Rummenigge, i-a cerut "să coboare din nou pe pământ" ca să se concentreze mai mult asupra performanţelor sportive.

În luna februarie, ultima sa prietenă, Kasia Lenhardt, de care se despărţise de câteva zile, a fost găsită moartă într-un apartament din Berlin. Justiţia a conchis că a fost vorba de sinucidere. Boateng era atunci în Qatar cu Bayern, pentru Mondialul cluburilor, şi s-a întors imediat în Germania. Kasia Lenhardt l-a acuzat şi ea că a agresat-o, după care şi-a retras acuzaţiile, potrivit ziarului munchenez Suddeutsche Zeitung.

Boateng, 76 de selecţii în naţionala Germaniei, a semnat cu Lyon ca jucător liber de contract după despărţirea de Bayern. Format la Hertha Berlin, el a părăsit în 2007 clubul din capitala Germaniei pentru Hamburger SV (2007-2010), înainte de a ajunge la Manchester City (2010-2011), apoi la Bayern Munchen, unde a jucat zece ani (363 meciuri, 10 goluri) şi a cucerit nouă titluri consecutive în Bundesliga între 2013 şi 2021. 

SURSA: Agerpres

 

 

Comentarii