Advertorial (P)

Jongleriile financiare ale Guvernului, sau cum să țepuiești o țară în prag de sărbători!

vineri, 14 decembrie 2018, 14:13
2 MIN
 Jongleriile financiare ale Guvernului, sau cum să țepuiești o țară în prag de sărbători!

 Deputatul liberal Costel Alexe atrage atenția asupra unui blocaj întâlnit la nivelul Guvernului României,  acolo unde Ministerul Dezvoltării Regionale nu a avut suficienți bani pentru a deconta cheltuielile aferente Programului Național de Dezvoltare Locală, etapa II. Liberalul menționează că pentru a se încadra în ținta de cheltuieli, Guvernul a încercat inițial să blocheze deconturile și să mute plățile din ultima parte a lunii noiembrie pe exercițiul bugetar 2019, lăsând asffel sute de firme și mii de angajați fără bani în conturi în prag de Crăciun și sărbători. La presiunea primăriilor și consililor județene soluția de avarie a fost o alocare de 300 de milioane de lei din Fondul de Rezervă al Guvernului.

De câteva luni opoziția, presa, analiștii financiari, președintele țării, instituțiile europene, atrag atenția asupra unui fapt îngrijorător: visteria statului este goală, iar Guvernul României este incapabil să asigure buna funcționare a țării!

La ultima rectificare bugetară s-au alocat bani din fondul de rezervă al Guvernului pentru a acoperi necesarul financiar pentru plata pensiilor și salariilor pe anul în curs, o măsură ținută ascunsă pentru a nu inflama populația în prag de sărbători!

Timp de câteva săptămâni Guvernul PSD a încercat disperat să își ascundă incapacitatea de plată și prin diverse jonglerii financiare și artificii legislative să mute o sarcină financiară de 500 milioane lei pe următoarea execuție bugetară, suspendând deconturile venite după 23 noiembrie pentru faza II a Programului Național de Dezvoltare Locală, deși ultima zi pentru depunerea cererilor era inițial 29 noiembrie!

Da, cel mai iresponsabil și păgubos Guvern le-a pregătit o țeapa de zile mari sutelor de firme și miilor de angajați, oameni de bună credință care se trezeau cu salariile blocate și conturile goale până prin februarie 2019!

Cinismul situației este dat de declarațiile lui Liviu Dragnea care flutură de câteva zile un program uriaș de investiții de 10 milioane de euro, deși Dăncilă știa că sunt lei, în condițiile în care abia au fost găsiți 300 de milioane de lei în Fondul de Rezervă pentru a acoperi angajamentele existente prin PNDL 2!”, a declarat președintele PNL Iași, deputatul Costel Alexe

 

Comentarii