Lăncierii au transformat Galaxia în gaură neagră

joi, 07 martie 2019, 02:43
4 MIN
 Lăncierii au transformat Galaxia în gaură neagră

Real Madrid s-a umplut de ruşine în Liga Campionilor, după ce a fost umilită de Ajax Amsterdam chiar în bârlogul său

 

 

Real Madrid, deţinăţoarea ultimelor trei ediţii ale Ligii Campionilor, Real Madrid, a fost învinsă, ruşinos, pe teren propriu, cu scorul de 1-4 (0-2), de către Ajax Amsterdam, în manşa a doua a optimilor de finală ale competiţiei. Echipa cu 13 trofee în palmares părăseşte competiţia şi după ce s-a impus în tur, la Amsterdam, cu 2-1.Hakim Ziyech ('7), după o greşeală a lui Toni Kroos, şi David Neres ('18) au marcat din pasele lui Dusan Tadic stabilind scorul la pauză. La golul al doilea, Casemiro a fost ridiculizat de un dribling spectaculos al lui Tadic. Sârbul a înscris şi el, în minutul 62, cu un şut prin care a trimis mingea la vinclul porţii apărate de Courtois. Meciul a fost întrerupt câteva minute, pentru ca VAR să dea verdictul în ceea ce priveşte o fază anterioară, în care mingea părea că ieşise în aut. Asistenţa video a decis că mingea nu a depăşit linia de margine cu întreaga circumferinţă, astfel că golul a fost validat. Asensio a înscris, în minutul 70, golul madrilenilor, dar Lasse Schöne a refăcut diferenţa de trei goluri, după ce marcat din lovitură liberă, executată dintr-un unghi de aproximativ 30 de grade, de pe partea stângă în minutul 72. Lucas Vazquez şi Vinicius s-au accidentat în prima repriză şi au părăsit terenul în lacrimi. În locul lor, antrenorul Realului, Santiago Solari, i-a trimis pe Bale ('29), respectiv Asensio ('35). Nacho (Real Madrid) a fost eliminat în minutul 90^3, după ce a primit al doilea cartonaş galben.

În celălalt meci disputat marţi, Tottenham a învins cu 1-0 pe Borussia la Dortmund, calificându-se şi ea în sferturi, după ce în meciul tur câştigase cu 3-0. Harry Kane a înscris unicul gol al partidei cu Borussia (’48), din pasa lui Sissoko  şi englezii s-au calificat cu 4-0 la “general”. Borussia Dortmund a părăsit Liga Campionilor fără gol marcat în dubla cu Tottenham. După 0-3 în tur, Paco Alcacer a ratat prima ocazie a partidei. A urmat o şansa mare şi pentru coreeanul Son, care nu a găsit poarta gazdelor în minutul 30, iar finalul reprizei i-a aparţinut total Borussiei.  “Portarul Lloris este singurul motiv pentru care germanii nu au trecut în avantaj”, a titrat siteul oficial UEFA la pauză. Intrat şi el pe gazon, Pulisic a irosit o nouă ocazie a nemţilor, iar la final Lloris a mai bifat o paradă importanta: l-a ghicit pe Paco Alcacer şi s-a terminat 0-1. Tottenham, pentru prima oară din 2011 până în prezent, va merge în sferturile Ligii Campionilor, la capătul unei duble fără istoric.

 

Mutare surpriză: Raul antrenor?

Tehnicianul Santiago Solari nu va mai continua la Real Madrid, el având acum doar misiunea de a asigura echipei locul pentru Liga Campionilor în sezonul viitor.  Pe lângă Solari, din sezonul viitor vor pleca şi jucătorii Gareth Bale, Marcelo şi Isco. În presa spaniolă, a început să se vehiculeze varianta Raul Gonzalez (41 de ani), pe lângă nume consacrate precum fostul selecţioner german, Joachim Löw, Massimiliano Alegri (Juventus) şi Mauricio Pochettino, preşedintele Florentino Perez se gândeşte şi la Raul. Foarte apreciat de fani, legendarul atacant este, în prezent, antrenor la echipa Juvenil B a “albilor” şi unul dintre consilierii lui “don Florentino”. Altfel spus, parcurge acelaşi drum ca al lui Zinédine Zidane, iar preşedintele din capitala Spaniei se gândeşte să repete mutarea. Retras din activitate în 2015, Raul este unul dintre cele mai mari nume din istoria bogată a clubului din Madrid. A câştigat 16 trofee de-a lungul carierei legendare, a încântat publicul “blanco” între 1994 şi 2010 şi se poate lăuda cu recordul de meciuri jucate pentru club (714). Ani de-a rândul cel mai bun marcator al clubului, cu 323 de goluri, a fost depăşit doar de Cristiano Ronaldo. După plecarea din “galaxie”, a mai jucat pentru Schalke, Al Sadd (Qatar) şi New York Cosmos (Statele Unite ale Americii).

 

 

Comentarii