Lazar: Persoanele eliberate din inchisori au contribuit la valul de agresivitate

joi, 17 ianuarie 2019, 12:07
1 MIN
 Lazar: Persoanele eliberate din inchisori au contribuit la valul de agresivitate

Procurorul general Augustin Lazar a declarat, referitor la Legea recursului compensatoriu, ca agresivitatea in societatea romaneasca nu a scazut, iar detinutii eliberati contribuie si ei la acest val de agresivitate.

"Din pacate, nu am putea spune ca agresivitatea in societatea romaneasca a scazut. Dimpotriva, exista un grad de nervozitate pe care il observam, iar persoanele care au iesit din penitenciare au avut o contributie la valul de agresivitate. Ministerul Public, cu resursele pe care le are, a fost pus in situatia in care a trebuit sa ii prinda din nou, sa le dovedeasca vinovatia din nou… Noi puteam, daca am fi facut studii de impact, puteam cu usurinta sa prevedem aceste lucruri (recidivele – n.red.) ", a raspuns Augustin Lazar, intrebat daca eliberarile in baza recursului compensatoriu au creat pericol in societate.

Amintim ca mai multi condamnati eliberati in baza legii recursului compensatoriu au comis infractiuni grave la scurt timp dupa iesirea in inchisoare. Cele mai recente cazuri sunt cel al unui tanar din Medias ucis la doar 25 de ani si al unui batran din Galati, snopit in bataie de un recidivist pentru 500 de euro si un telefon.

ziare.com

Comentarii