Legătura dintre Victor Ponta, foştii valutişti ai lui Ceaușescu şi concernul IKEA

luni, 10 august 2020, 16:02
1 MIN
 Legătura dintre Victor Ponta, foştii valutişti ai lui Ceaușescu şi concernul IKEA

Relațiile Pro România, partidul lui Victor Ponta, cu oameni cu greutate din zona serviciilor secrete sunt de notorietate. În afară de SIE, un rol important îl are și serviciul secret al Armatei. Poate și pentru că generalul Marian Hăpău este într-o relație de rudenie cu Predoiu.

Newsweek România a scris, într-un prim episod pe acest subiect, despre faptul că, prin alierea lui Victor Ponta cu Robert Negoiță, primarul sectorului 3, grupul CIE/SIE din politica românească s-a fortificat.

Ponta este consiliat în prezent de fostul șef operativ al SIE, Silviu Predoiu, iar unchiul lui Robert Negoiță este Constantin Anghelache, ultimul șef al Aportului Valutar Special ceaușist. Acesta a fost șeful securiștilor care colectau valută pentru regimul comunist din vânzarea libertății etnicilor germani către statul german, dar și de la suedezii de la IKEA. Nume de cod: Eftimie Gelu.

Legătura lui Victor Ponta cu oameni importanți din SIE nu este singulară. Un rol privilegiat îl are și serviciul secret al Armatei, DGIA.

Poate și pentru că șeful său, generalul Marian Hăpău, este într-o relație de rudenie cu gen. Silviu Predoiu.

Citeşte mai mult pe newsweek.ro

Comentarii