Liberalul Darius Mangă dă o mână de ajutor la ascunderea unei mescambe cu parandărăt la purtător

miercuri, 09 noiembrie 2022, 02:50
3 MIN
 Liberalul Darius Mangă dă o mână de ajutor la ascunderea unei mescambe cu parandărăt la purtător

Ce mobilizare a mai fost ieri la Consiliul Judeţean, stimaţi telespectatori, cel puţin din partea onorabilului Darius Mangă, om important, nu glumă, de se sperie singur, săracul, când se uită în oglindă, de atâta importanţă. 

Mobilul interesului ieşit din comun al onorabilului liberal a fost o ştire a unor colegi din presă despre un mic şmen cu posibil parandărăt la fabrica de copchii, acolo unde o doamnă uşor isterică a căpătat importanţă peste noapte şi se umflă în pene până la punctul de explozie, nu alta.

Onorabilul Mangă a sărit ca ars înainte de a verifica despre ce este vorba, decretând sus şi tare că totul este un fals şi un atac politic, dar bazându-se doar pe gânguritul demoazelei. Că este un atac politic nu-i îndoială, doar că datoria sa era să verifice dacă la baza acestuia stă şi ceva adevăr, caz în care ar fi observat că madama tocmai pusese de o mescambă. Că s-a răzgândit şi a anulat-o în ultima clipă, asta-i altă mâncare de peşte, dar se vede treaba că fata e pusă să calce bine de tot pe urmele înaintaşilor liberali, care ori au înfundat puşcăria, ori bat holurile tribunalelor.

Cu părere de rău spunem asta, pentru că anterior luasem apărarea madamei, în condiţiile în care partea profitoare a partidoiului, care şi-a găsit un loc în consiliul de administraţie, ataca fără argumente, doar ca să facă pe plac patronului său spiritual, consilierul Balalaicu. Acestea fiind spuse, să invităm şi noi la o privire mai scrutătoare asupra noii puşculiţe liberale, să urmărim cu atenţie achiziţiile, dar şi transferurile de personal cu, of course, parandărătul de rigoare.

A ajuns partidoiul să strige hoţii

Dacă tot vorbim de atacuri politice, nu ne putem opri din uimire şi cutremur văzând cum s-au inversat rolurile la noi în târg, stimaţi telespectatori. A ajuns partidoiul, prin reprezentantul său de vârf, locvacele şi preacuratul Măricel, să acuze liderii liberali de corupţie, afaceri penale, decadenţă morală, la foc automat şi, culmea, să aibă dreptate. Aşa de tare îi bumbăceşte, încât săracii de ei liberali abia îşi revin din pumni şi încearcă să pareze şi să dea o replică, începând un serial despre cum a devalizat Măricel o fabrică în urmă cu mai bine de 20 de ani.

Trecem peste faptul că demersului lor le lipseşte logica creştină care cere să vadă bârna din ochiul propriu, de-ar fi numai să ne gândim la afacerile lui Felu Renechiu. Nici nu vrem să spunem că căproiul de la partidoi o fi curat ca lacrima.

Observăm numai cum la numai vreo trei anişori de când se ieşea pe străzi împotriva lui Dragnea, iar liberalii purtau stindardul luptei anticorupţie, au ajuns mai rău decât acesta. Vorba lui Ponta, ce nu a reuşit el şi cu Dragnea fac acum liberalii cu Iohannis.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii