Lista blocurilor care vor fi reabilitate termic cu 25 milioane de lei prin PNRR

sâmbătă, 12 noiembrie 2022, 02:50
1 MIN
 Lista blocurilor care vor fi reabilitate termic cu 25 milioane de lei prin PNRR

Cinci clădiri sunt pe prima listă a imobilelor de locuinţe din oraş care vor fi reabilitate termic cu fonduri PNRR. Este vorba despre blocurile S4 (str. Ciurchi 109A), Carmen (bld. Independenţei 2), Z4 (bld. Nicolae Iorga 30), D2 (str. Oancea 34) şi B3 (bld. Ştefan cel Mare 4). Valoarea totală a proiectului se ridică la peste 25 milioane lei, sumă care incude şi TVA. Contractul a fost întocmit deja de Ministerul Dezvoltării, iar, săptămâna viitoare, va fi semnat de Primăria Iaşi. 

Potrivit primarului Mihai Chirica, până în prezent, au fost aprobate pentru municipiul Iaşi finanţări în valoare totală de circa 184 milioane lei pentru proiecte de reabilitare termică şi eficientizare energetică atât la unităţi de învăţământ preuniversitar, cât şi la blocuri de locuinţe, precum şi pentru construirea de locuinţe pentru tineri. În ultimele luni, la nivelul Consiliului Local, au fost aprobate şi alte proiecte care sunt depuse pe diverse linii de finanţare din PNRR şi care se află în diverse etape de evaluare. În paralel, Primăria are înaintate proiecte şi în cadrul unor programe naţionale lansate de autorităţi centrale. Cele mai recente iniţiative fac referire la amenajarea a peste 30 km de piste pentru biciclişti şi dezvoltarea unei infrastructuri de reîncărcare pentru vehicule electrice (16 staţi în parcări publice).

Ambele proiecte ar urma să fie finanţate prin intermediul unor programe gestionate de Ministerul Mediului. În ceea ce priveşte PNRR, a mai fost semnat un contract pentru reabilitarea a două unităţi de învăţământ (Colegiul Tehnic „Ion. C. Ştefănescu” şi Şcoala Gimnazială „Elena Cuza”). Tot în cadrul PNRR, urmează să fie semnat contractul în vederea construirii de locuinţe pentru tineri aflaţi în situaţii de risc, fiind vorba despre 10 tronsoane cu 188 de apartamente.

Comentarii