(LIVE-TEXT-VIDEO) UPDATE – Bugetul Iaşului a fost adoptat cu votul unui consilier de la USR PLUS

miercuri, 12 mai 2021, 14:05
1 MIN
 (LIVE-TEXT-VIDEO) UPDATE – Bugetul Iaşului a fost adoptat cu votul unui consilier de la USR PLUS

Consilierii locali se reunesc astăzi într-o nouă ședință extraordinară în care va fi discutat, pentru a treia oară, proiectul de buget al Iașului pe anul 2021.

În precedentele ședințe, plenul nu a dat aviz favorabil proiectului în condițiile în care nu există o majoritate în acest sens.

UPDATE. 15.35 Bugetul Iaşului a fost adoptat după ce un consilier USR PLUS, Cezar Baciu, a votat alături de majoritatea construită în jurul primarului. Votul sau "pentru" a fost primit cu aplauze, iar consilierul "disident" a fost felicitat de apropiatii lui Mihai Chirica.

UPDATE 15.15: La ședința Consiliului Local participă doar 20 de consilieri, în condițiile în care cei mai mulți dintre consilierii USRPLUS lipsesc din plen. Doi dintre consilierii USR prezenți (Iulian Nicolau și Diana Finkelstain) au votat împotriva aprobării ordinii de zi, în timp ce Cezar Baciu, tot de la USRPLUS, a votat în favoarea dezbaterii proiectului. În același timp, PSD s-a abținut.

CITESTE SI: Bugetul Iașului, în aer. Chirica pierde bătălia din Consiliu. USR – abţinere, PSD – afară

Amintim că, pentru votarea bugetului, sunt necesare 14 dintre cele 27 de voturi. La acest moment, proiectul este susținut doar de PNL și PMP (13 voturi), dar, pentru a putea fi aprobat, este necesar cel puțin un vot din partea USRPLUS (9 consilieri) sau PSD (cinci consilieri).

Comentarii