Lupta pentru şefia de la partidoiul ieşean, faza pe scară de bloc

miercuri, 05 septembrie 2018, 01:50
3 MIN
 Lupta pentru şefia de la partidoiul ieşean, faza pe scară de bloc

Oare ce i-o mai fi trebuind Mistreţului de la Schitu Duca să adune în ogradă şi ginda amară din bătătura partidoiului de la Iaşi, unde a anunţat că vrea să candideze împotriva lui nea Măricel? 

Glumeam, evident, că doar nu ne-o interesa acuma o astfel de candidaturtă, câtă vreme se ştie despre personagiu că e doar un candidat etern, care sună pe la premari de-a hurta, aceştia de jenă nu-i spun că a luat-o razna, iar el o ia de bună şi crede că are sprijin rural la greu, iar la vot abia dacă-l obţine doar pe-al lui, în caz că nu bifează pe de lături. Voiam doar să vă spunem ce se mai zvoneşte prin partidoi la Iaşi pe tema asta, la pauza de cafeluţă de la sediu, despre cum s-ar aşeza lucrurile înaintea alegerilor pentru şefia filialei. Ieri vă povesteam aicea că, din moment ce Castanciu jr., biznismanul lider al conţilierilor judeţeni, nu pare interesat câtă vreme a bătut palma cu Măricel, atunci altcineva chiar nu mai merită luat în seamă.

Unii amici din partidoi ne-au atras însă atenţia că, de la ultimele dispute interne, lucrurile s-ar mai fi schimbat olecuţă. De-un par egzamplu, cică junele Castanciu jr. spune tot mai des apropiaţilor că, gata, din 2020 încolo nu vrea să mai stea pe tuşă în politichie, şi că vrea să treacă la nivelul următor de implicare. Ce-i fi însemnând oare asta? Nu ştim, dar bănuim că e ca la jocuri: treci la next level, cu gropi mai multe, duşmani mai nervoşi şi bombe mai puţine la teşcherea. De bani, nu ştim deocamdată, dar, deh, bănuim că ţinta e tot pentru next level…

Atenţiune: madamă la orizont!

Atenţiune, atenţiune, staţi cu ochii în patru în perioada imediat următoare, stimaţi telespectatori, căci la orizont ar putea apărea un candidat surpriză pentru conducerea partidoiului ieşean, cu relaţii bune în zona centrală a partidoiului, inclusiv la Dragnea. Poftim, vreţi şi un indiciu? Ok, luaţi de-aicea: personagiul poartă tocuri cui! Dar staţi puţin şi nu mânaţi, că nu e blondă!

Care să fie socoteala lui Todorel cu notariatul ficiorului

La final de stagiune haideţi să vă mai spunem una miştocuţă, despre reftorul menistru Todorel, că tot a ajuns iar omul negru al naţiunii. Voi ştiţi pentru ce şi-a tras el o nouă calitate, cea de notar? Poate nu ştiaţi, dar ficiorul lui e notar titular în una din cele mai izolate comune din Iaşi, una creată în 2004, acolo unde faci 2-3 copii legalizate de buletin din ăla vechi pe lună, şi o moştenire de casă de chirpici pe an, motiv  pentru care s-a suspendat acolo şi s-a lipit de un notar mai vechi din Iaşi, ca mâna a doua. Cum să devii însă mâna-ntâi? Pe braţul păros al lui tăticu’, evident. Gurile rele zic că cei doi s-ar fi apucat deja de vopsit firma şi de înşurubat becurile la ea. Unde or s-o pună? Staţi pe-aproape, că noi vedem până departe!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

 

 

Comentarii