Maestrul Marinică Botea marchează 50 de ani de activitatea artistică

miercuri, 02 noiembrie 2022, 09:03
1 MIN
 Maestrul Marinică Botea marchează 50 de ani de activitatea artistică

Maestrul Marinică Botea marchează împlinirea a 50 ani de activitate artistică, în zilele de 5 noiembrie 2022 (lansarea a două cărți document) și 19 noiembrie 2022 (spectacol aniversar).

Marinică Botea s-a impus în lumea muzicală ieşeană ca violonist remarcabil, dirijor și compozitor, îndrumător a zeci de generații de interpreți de muzică populară și membru în formații muzicale de prestigiu.

Sâmbătă, 5 noiembrie 2022, ora 11:00, în sala Azur a Casei de Cultură a Studenților vor fi lansate volumele „Viața ca un spectacol” (carte autobiografică) și „Melodii instrumentale de joc din județul Iași”.

Pe 19 noiembrie 2022, de la ora 17:00, în sala „Gaudeamus” a Casei de Cultură a Studenților din Iași va avea loc spectacolul aniversar „50 ani de activitate artistică – Marinică Botea ” – „De la Bach la Enescu”

Invitați în spectacol :

Sofia Vicoveanca, Gheorghe Turda, Vasilica Tătaru, Gelu Voicu, Ștefan Pintilie, Dan Doboș, Fetele din Botoșani, Sorin Filip, Karla Ursu, Dragoș Pintilie și Ansamblul Folcloric Studențesc „Doina Carpaților” Iași.

Invitat special: prof.dr.etnomuzicolog Elise Stan.

În program vor fi lucrări de: J.S. Bach, J. Strauss, A. Rubinstein, V. Monti, J. Gade, CI. Francois, G. Enescu, folclor muzical și coregrafic.

Accesul la eveniment se face pe bază de invitație.

Comentarii