Mai multe locuri la admitere, la facultăţile Politehnicii ieşene

sâmbătă, 08 mai 2021, 01:50
2 MIN
 Mai multe locuri la admitere, la facultăţile Politehnicii ieşene

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) a primit de la Ministerul Educaţiei mai multe locuri la studiile de licenţă şi la cele de doctorat pentru admiterea din următorul an universitar. Practic, potrivit unei adrese primite de la Ministerul Educaţiei, Politehnica ieşeană va putea scoate la concurs un număr de 2.400 de locuri pentru licenţă şi 130 la doctorat, dintre care 64 cu bursă şi 66 fără bursă. La studiile de masterat, la fel ca în anul anterior, vor putea fi scoase la concurs 1.600 de locuri.

„Ministerul Educaţiei a ţinut cont de creşterea numărului de candidaţi la studiile de licenţă ale Politehnicii ieşene, ca efect al creşterii numărului de solicitări pe piaţa muncii pentru absolvenţii noştri şi, mai ales, a atractivităţii financiare şi de carieră a profesiilor asociate. De aceea a alocat un număr de locuri la admitere sporit pentru acest ciclu de studii”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval, rectorul Politehnicii ieşene.

Senatul TUIASI a aprobat încă din ianuarie metodologia de admitere pentru anul universitar 2021-2022 şi, conform acestei metodologii, se păstrează sistemul implementat în premieră în România de TUIASI din 2017. Mai exact, înscrierea la cele 11 facultăţi se face cu un singur dosar şi o singură taxă de admitere. Totodată, conducerea universităţii a decis îmbunătăţirea acestui proces în urma feedbackului primit de la cadre didactice şi foşti candidaţi, actuali studenţi. „Atractivitatea domeniilor tehnice coordonate de universitatea noastră s-a reflectat şi în creşterea, în ultimii 5 ani, cu circa 45% a numărului de studenţi cu taxă. O creştere importantă a numărului de candidaţi şi, implicit, studenţi, am înregistrat-o şi la studiile doctorale, ceea ce a determinat Ministerul Educaţiei să ne aloce în acest an mai multe locuri bugetate. De altfel, creşterea semnificativă a numărului de studenţi la toate cele trei cicluri de studii universitare din ultimii ani s-a regăsit în finanţarea instituţională, Politehnica ieşeană fiind în primele trei universităţi naţionale ca rată de creştere a acestei finanţări”, a mai precizat prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval.

Prima sesiune de admitere pentru anul universitar 2021 – 2022 se va desfăşura în perioada 12 iulie – 2 august, în timp ce sesiunea de toamnă va fi desfăşurată în perioada 6 – 24 septembrie. Procesul de admitere va avea loc integral online, pe platforma dezvoltată de universitate, actele urmând a fi trimise la final, în original, de către studenţi. Pentru cei care nu au acces la o conexiune stabilă de internet vor exista centre pentru înscriere la faţa locului.

Cititi si: Admiterea la TUIASI, cifre record și în sesiunea de toamnă: 200 de candidați în plus față de locurile bugetate

Comentarii