De Sănătate

Punem punctul pe știi

Mănânci covrigi? Avertismentul medicilor: Sunt extrem de periculoși pentru sănătate

sâmbătă, 30 martie 2024, 15:09
1 MIN
 Mănânci covrigi? Avertismentul medicilor: Sunt extrem de periculoși pentru sănătate

Covrigii cumpărați dimineața, în drum spre muncă, sunt extrem de gustoși, dar deloc sănătoși! Medicii avertizează asupra consumului excesiv de covrigi că este periculos pentru sănătate, ducând la apariția numeroaselor boli.

Nutriționistul Mihaela Costin consideră că aceste produse au mai multe dezavantaje decât avantaje: "Din lipsă de timp sau din obișnuință, produsele de simigerie reprezintă una din principalele gustări pentru care optează românii. Consumați în exces, covrigii ne pot periclita sănătatea. În primul rând, favorizează supraponderabilitatea și, prin conținutul crescut de zahăr, diabetul. Totodată, pot irita stomacul și colonul prin componența lui indigestă. În plus, prin conținutul mare de carbohidrați, consumați în exces covrigii pot favoriza apariția bolilor de inimă".

Problema provine de multe ori din modul în care sunt preparați: "Multe simigerii aleg să fiarbă covrigii în exces de zahăr și substanțe ce potențează gustul. Un singur covrig conține 250-300 calorii, însă nu oferă niciun nutrient", a declarat nutriționistul în cadrul emisiunii "Ce se întâmplă, doctore?", potrivit realitatea.net. 

Comentarii