Marin Chirazi, profesor universitar din Iaşi, vrea să stabilească un nou record la parcurgerea Dunării cu caiacul

miercuri, 06 iulie 2022, 01:50
1 MIN
 Marin Chirazi, profesor universitar din Iaşi, vrea să stabilească un nou record la parcurgerea Dunării cu caiacul

Profesorul universitar Marin Chirazi, de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC) va încerca, alături de un absolvent al facultăţii, Alin Vorniceanu, vor încerca să stabilească un nou record de parcurgere a Dunării, de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră, cu caiacul. 

Traseul are o distanţă de 2.600 de kilometri, porneşte din Munţii Pădurea Neagră, oraşul Ulm, Germania, şi străbate şase ţări: Austria, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Serbia şi România, încheindu-se pe braţul Sfântu Gheorghe, la vărsarea în Marea Neagră. Acesta nu este prima tentativă a celor doi: în 2012, echipa compusă din prof.dr. Marin Chirazi şi Alin Vorniceanu au străbătut acelaşi traseu în 29 de zile, de pe 26 iulie, pe 24 august, stabilind un record la vremea respectivă.

„Anul acesta, cu un plus de experienţă acumulată, echipamente mai performante, dar şi în condiţii mai restrictive, echipa va pleca din Ulm pe data de 6 iulie, cu obiectivul de a finaliza traseul în maxim 26 de zile. Cei doi membri şi-au asumat provocarea de a parcurge simultan o distanţă de aproximativ 100 km pe zi, în caiace de agrement de o persoană cu spaţiu de bagaje, fără asistenţă de pe mal (echipamentul de supravieţuire este transportat pe apă de echipă) şi fără zile de pauză. Deşi traseul de 2600 km a fost străbătut de mai multe ori de-a lungul timpului cu diferite tipuri de ambarcaţiuni, în condiţii diferite şi cu durate de timp diferite, îndeplinirea obiectivului asumat de echipa UAIC reprezintă o performanţă unică”, au transmis reprezentanţii universităţii. 

 

 

Comentarii