Marş antiguvernamental al nudiştilor, de 23 August!

duminică, 26 august 2018, 11:06
2 MIN
 Marş antiguvernamental al nudiştilor, de 23 August!

Joi a fost 23 August; unii compatrioţi, din inerţie (mai bine zis, inepţie), au încercat să marcheze fosta sărbătoare naţională a României. Omagii, defilări, mesaje încărcate de stimă şi recunoştinţă, depăşiri de plan şi alte fapte pline de vibrant patriotism, doar în cele ce urmează:

wink Nenumăraţi nostalgici, aflaţi pe litoral, la tratament cu nămol, au organizat o defilare pe nisip, profitând de faptul că trupurile lor, înroşite de soare, semănau cu pancartele din vremea comunismului. Pe piept şi pe umeri şi-au scris cu nămol lozinci amintind Epoca de Aur, gen "Liviu Dragnea reales la al XIV-lea Congres!". Din fericire, nisipul era fierbinte şi ardea la tălpi, aşa că defilarea s-a încheiat repede.

 

wink În paralel, mai mulţi bărbaţi fără prejudecăţi, aflaţi pe o plajă de nudişti, au organizat şi ei un marş de protest împotriva coaliţiei aflate la guvernare. Nu au purtat pancarte cu lozinci sau alte materiale de propagandă vizuală, ci au preferat să se deplaseze în tăcere, aşa cum erau, în costumul lui Adam; unul dintre protestatari ne-a declarat că n-au nevoie de accesorii, ţinuta lor fiind mai mult decât sugestivă.

 

indecision Zeci de săteni din Consumatori au defilat pe şosea, trăgând cărucioare de butelii în loc de care alegorice frumos ornate; martorii oculari spun că n-a fost vorba de vreo defilare şi că respectivii tocmai aflaseră că vecinul lor Matei Supapă a plecat la mare în acea dimineaţă, aşadar au fost pe tarlaua lui şi i-au furat toţi pepenii.

wink Nici cei din Machitori n-au uitat de 23 August şi au întâmpinat sărbătoarea în felul lor, consumând câte 23 de pahare de vin roşu. Ei zic că după 1989 se simt frustraţi, fiindcă pe 1 Decembrie beau un singur pahar, care mai mult le deschide pofta; totuşi, cei cu dare de mână sărbătoresc în fiecare zi Centenarul. Primarul localităţii declară cu mândrie că toţi sătenii fac cinste colectivului, deoarece există în Primărie o listă cu aniversările tuturor.

Comentarii