Maşini blocate de zăpadă în zona metropolitană a Iaşului. Nemulţumirea unui primar – VIDEO

miercuri, 20 martie 2024, 11:19
1 MIN
 Maşini blocate de zăpadă în zona metropolitană a Iaşului. Nemulţumirea unui primar – VIDEO

Primarul comunei Dobrovăț spune că a intervenit cu mijloace proprii pe DJ 247, drum care face legătura cu șoseaua Iași-Vaslui, ca să deblocheze mașinile blocate acolo.

Cătălin Martinuș a invocat motivul directorului de la Direcția drumurilor județene, care a spus că, atât timp cât nu este instituit oficial cod galben, nu poate să intervină. Reglementările sunt mai vechi și au împiedicat de multe ori intervenții de acest fel în afara contractului pentru activități de deszăpezire, care în fiecare sezon rece se încheie pentru perioada 1 noiembrie – 15 martie.

Pentru contractarea serviciilor în afara acestui interval, condiția este să fie instituit cod galben, or acum Administrația de Meteorologie a emis pentru Iași doar o informare de vreme rea. Primarul Dobrovățului conchide pe un ton unor ironic că trebuie schimbată legislația, în așa fel încât să includă și comuna pe care o conduce, unde ninge sau zăpada se topește și după 15 martie.

Pe de altă parte, vehicule de tonaj erau trase pe dreapta în prima parte a zilei și pe DN 24, spre municipiul Iași, aparent în așteptarea degajării complete a carosabilului.

Comentarii