Măsuri speciale la CTP Iași: angajaţi chemaţi din concediu la muncă

marți, 04 august 2020, 01:59
2 MIN
 Măsuri speciale la CTP Iași: angajaţi chemaţi din concediu la muncă

Măsura vine pe fondul cazurilor de coronaviroză din companie, dar şi ca urmare a cererilor de creştere a numărului de vehicule la stradă, după impunerea de restricţii de călătorie

Municipalitatea a dispus conducerii Compania de Transport Public luarea unor măsuri pentru asigurarea transportului în conformitate cu prevederile restrictive impuse la Iaşi după 1 august. Astfel, începând de ieri, au fost rechemaţi din concediu la locul de muncă 14 şoferi pentru a se putea asigura planificarea de 94 de autobuze pe tot parcursul zilei. De asemenea, numărul de tramvaie a fost suplimentat cu cinci unităţi, pe traseele 6, 9 şi 11, ajungându-se la un total de 45 de tramvaie. Totodată, a fost suplimentat cu un autobuz numărul unităţilor de pe traseul 28. Pentru deblocarea a două autobuze s-a decis desfiinţarea temporară a traseului 49 şi înlocuirea autobuzelor de pe traseul 48 cu microbuze. Astfel, de luni până vineri, pe traseul 48 vor circula două microbuze la un interval de 15 minute. În zilele de sâmbătă, duminică şi sărbătorile religioase traseul va fi deservit de un autobuz şi un microbuz, cu intervalul de urmărire de 15 minute, mijloacele de transport în comun urmând a circula numai între Târgu Cucu şi rond Ciric.

Măsurile erau necesare deoarece accesul călătorilor în mijloacele de transport public este permis doar în limita locurilor pe scaune. Reprezentanţii CTP şi ai Poliţiei Locale au anunţat că intensifică verificarea respectării măsurilor de către pasageri şi conducătorii mijloacelor CTP. În cazul nerespectării acestor măsuri vor fi sancţionaţi atât pasagerii, cât şi conducătorii mijloacelor de transport public.

Comentarii